REKLAMI GEÇ

TES’den istişare toplantısı

TES’den istişare toplantısı

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda eğitim alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2018 Salı, 13:28

Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısına TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, İlçe Temsilcileri sendika üyesi öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan TES Şube Başkanı Erdoğan, öğretmenlere performans değerlendirmesine tepki gösterdi. MEB’in performans konusunu tartışmadan önce MEB’de yaşanan güven problemini ortadan kaldırması gerektiğini bildiren Erdoğan, “MEB performans değerlendirme konusunda ısrarcı gibi görünüyor. Aslında negatif yönü olmayan pozitif performans tartışılabilir; ancak MEB’in anlamamakta ısrar ettiği bir sıkıntı var, o da yöneticilere yönelik güven eksikliğidir. Ehil olmayan insanların tarafgir olacakları endişesidir. Şunu demek istiyoruz; performans konusunu tartışmadan önce MEB’de yaşanan ve öğretmenlerin nerdeyse tamamının yaşadığı bu güven problemi halledilmelidir. Güven problemini halletmenin tek yolu, liyakat ve kabiliyete dayalı objektif bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesidir. Gelin bu güvensizlik ortamını hep birlikte aşalım. Herkesi kucaklayacak, korkuları yok edecek sağlam bir sistemi hayata geçirelim. MEB’in bir ihtiyaçlar hiyerarşisi oluşturması gerekiyor sanırım! Belki de şuna karar vermemiz gerekiyor; önceliğimiz performans değerlendirmesi mi, yoksa öğretmenimizin performansını artıracak tedbirleri almak mıdır?” dedi.

“KABUL ETMİYORUZ”
MEB’in uygulamaya koyduğu Öğretmene nöbet sistemini de eleştiren Erdoğan, “Bilindiği üzere okullarda tam gün eğitim yapılması nedeniyle öğretmenlere nöbetçi olduğu günlerde tam gün nöbet görevi verilmekte; dolayısıyla öğretmenler bu süre zarfında beslenme, dinlenme gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamaktadır. Bu durum gerek ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere gerek Anayasa’ya gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aykırıdır. Sendikamızın talebi; öğretmenlerin nöbet görevini düzenleyen ilgili yönetmelik hükümlerinin değiştirilmesidir. Yapılacak düzenleme ile birlikte tam gün nöbet tutan öğretmenlere öğle dinlenme hakkının açıkça düzenlenmelidir. Aksi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

RAHATSIZIZ
Son dönemlerde Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasından rahatsız olduklarını belirten Erdoğan, “Öğretmenlik mesleği, evlerimize ekmek parasını kazanmanın yanında bizim için kutsal bir meslektir. Toplumun aydınları olarak bilinen bu mesleğin gün geçtikçe daha da itibarsızlaştırılmasından öğretmenler olarak son derece rahatsızız” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ’A PLAKET
Erdoğan, toplantının sonunda önceki dönem TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş’a sendikaya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı