REKLAMI GEÇ

Vali Karahan öğretmenin elini öptü

Vali Karahan öğretmenin elini öptü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanının almasının yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk töreniyle başlayan etkinlikler Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sürdü. Törenlere Vali Hasan Karahan’ın, emekli öğretmenin elini öpmesi damga vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2017 Cuma, 15:07

24 Kasım Öğretmen Günü etkinlikleri, sabah erken saatlerde Valilik önünde başladı. Denizli protokolü ve öğretmenler, Ata’nın huzuruna çıktı. Törene Vali Hasan Karahan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Millet Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Öğretmenler Günü kutlamaları, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türkiye 3.’sü Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi halkoyunları ekibi gösterilerini sergiledi.

Günün anlam ve önemi için konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptı.

Oğuz, “Biz öğretmenler öğrencilerimizi vatan sevgisi, Ata sevgisi, bayrak ve millet sevgisi ile yetiştiriyoruz. Bizler muasır medeniyetlere ulaşmak için çok çalışmalıyız ve bu yüzden öğretmenlerin başarılı olmaktan başka bir çaresi yoktur. Öğretmen, duruşu, davranışı, bilgi ve kültürü ile örnek olmalıdır. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Bizler binlerce çocuğu olan birer anne babayız. Avukatın, doktorun ve kaymakamın öğretmeniyiz. En kutsal meslektir bu yüzden öğretmenlik. Ben de bu gün vesilesi ile, mesleğe yeni katılan öğretmenlerimize hoş geldin diyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere merhum tüm öğretmenlerimizi yad ediyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun arkadaşlarım” dedi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Öğretmenler Günü nedeniyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen resim, müzik şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törenlerin en dikkat çekici bölümü ise emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’nin verilmesi oldu. Vali Hasan Karahan’ın, belgesini verdiği emekli öğretmenin elini öpmesi güne damgasını vurdu.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ataması yapılan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Mesleklerine ilk adımlarını atan öğretmenlerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Tören, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi korosunun seslendirdikleri türküler ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı