REKLAMI GEÇ

2023’e giden yolu anlattılar

2023’e giden yolu anlattılar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak amacıyla ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için başlattığı TİM Akademi 2023 çalışmalarını kapsamında Denizli’ye geldi. Toplantıya katılan 400 sanayiciye 2023 hedefine nasıl ulaşacakları uzmanlar tarafından anlatıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 17:39

TİMAKADEMİ 2023 çalışmalarının Şehirler turu Denizli’de devam etti. “2023 Yılı 500 Milyar Dolar İhracat Hedefinde Denizli Değerlendirmesi Toplantısı” Dedeman Park Otel’de yapıldı.

denizli-denib-tim-akademi-2023-ic-3

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile 400’e yakın firma temsilcisinin katıldığı toplantıda, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ Moderatörlüğünde, Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölgesi Müdür Yardımcısı Dr. Yasemin Görüm, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Tabalu, HSBC Türkiye, Ticari Bankacılık Grup Başkanı Burak Zeylan, Vodafone Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Cenk Alper, Denizlili İhracatçıların faydalanabileceği ‘Devlet Destekleri’, ‘İhracatı Destekleyen Alt Sektörlerin Önemi’ konularında sunumlar yaptı.

denizli-denib-tim-akademi-2023-ic

2015’İN İKİNCİ TOPLANTISI DENİZLİ’DE
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 26 sektör temsilcisi ile bir araya gelerek belirlenen 2023 yılı ihracat hedefinin devlet politikası haline dönüştürüldüğünü belirterek, “TİM olarak biz 2023 yılı ihracat hedefini 500 milyar dolar olarak belirledik. 2014 yılında ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için Anadolu şehir turları başlattık. 2015 yılının ilk toplantısını Bursa’da yaptık. İkinci toplantıyı ise Denizli’de gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Türkiye’nin 2023 hedefinin sadece politika yapıcıların takip ettiği bir masa başı projesi olmadığını, şirketlere de katma değer sunan, ciddi ekonomik geri dönüşler sağlayan ve bir stratejik plan olduğunu anlatmak ve illerdeki potansiyeli belirlemek” dedi.

“BU RAKAMLARLA ZOR”
Büyükekşi, 500 milyar dolarlık 2023 ihracat rakamına ulaşmak için inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, “Denizli’ye baktığımızda 2003 yılında 397 marka başvurusu yapılırken, 2014 yılında 1217 marka tescili başvurusunda bulunulmuş. Patent konusunda ise 2003 yılında 3, 2014 yılında ise 21 başvuru olmuş. Bu rakamlarla 2023 yılı hedefine ulaşamayız” diye konuştu. Büyükeşki, ayrıca Denizli’nin en fazla ihracat yapan iller arasında 8. sırada olmasına rağmen orta ve ileri teknoloji ihracatında 13. sırada olduğunu belirterek, Denizli ihracatçısının Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

denizli-denib-tim-akademi-2023-ic-1

“TURKİSH TOWELS” VURGUSU YAPTI
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise konuşmasında Denizli’nin ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya önem verilmesi konusuna vurgu yapan Kocasert, “Denizli tekstilin başkenti olarak biliniyor. Son yıllarda tekstil ihracatında durgunluk yaşansa da, bizim özellikle Denizli havlusunda marka olmamız gerekiyor. Gerek Avrupa ülkelerinde gerekse ABD’de gittiğimiz otellerde Türkiye havlusu olarak Denizli havluları kullanılıyor. Bizim ‘Turkish Towels’ üzerinde durmamız ve markalaşmamız gerek” dedi.

denizli-denib-tim-akademi-2023-ic-4

Açılış konuşmalarının ardından, uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise markalaşmada bir başarı Hikayesi olarak Pegasus’un markalaşma sürecini katılımcılarla paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı