REKLAMI GEÇ

200 ülkenin naklen izlediği heyecan fırtınasının havluları Denizli’de üretildi

200 ülkenin naklen izlediği heyecan fırtınasının havluları Denizli’de üretildi

Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final Basketbol Turnuvası’nın havluları ‘Turkish Towels’ markasıyla Denizli’de üretildi. Dünya, Türk havlusu ve Denizli’yi tanıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2017 Pazartesi, 14:03

Fenerbahçe, Yunanistan’ın güçlü temsilcisi Olympiakos’u Turkish Airlines Euroleague finalinde yenerek büyük bir zafere imza atarken, dünya da Denizli’de üretilen ‘Turkish Towels’ markalı havluları yakından tanıdı.

İstanbul’da oynanan Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final Basketbol Turnuvası’nı 200 ülke televizyonu canlı verdi. Yarı final ve final maçı Türkiye’nin uluslar arası arenadaki algısına pozitif katkı sağlarken, Denizli’ye de önemli katkı sağladı.

”GURUR DUYDUK”
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, 2016’da 2.8 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en çok ihracat yapan 8’inci kenti olan Denizli’nin tekstil sektörü başta olmak üzere, gıda, mermer, kablolu tel, ambalaj ve cam sanayi sektörlerinde bin 300’ün üzerinde firmayla ihracat yaptığını söyledi.

Kocasert, “Denizli’nin ihracatında tekstil ve hazır giyim sektörü öne çıkıyor. Tükiye’den ihraç edilen havlu ve bornozun yaklaşık yüzde 70’i, çarşafın ise yaklaşık yüzde 35’i Denizli’de üretiliyor. Uluslararası pazarlarda Türk havlusu imajının güçlendirilmesi ve ürünlerin daha geniş platformlarda tanıtılması için markalaşmanın önemi gün geçtikçe artıyor. Bu bilinçten hareketle, Denizli İhracatçılar Birliği ‘Turkish Towels’ markasıyla 2016’da, 4 yıl sürecek Turquality Projesi’ne başladı. Turquality Projesi kapsamında, eylül ve mart aylarında ABD’de düzenlenen Global Home Show etkinliğinde modeller tarafından sergilenen ‘Turkish Towels’ logolu bornozların tanıtımı gerçekleştirildi. Aynı proje kapsamında, 2017 yılında dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtextil/Frankfurt Fuarı’nın 75 metrekarelik alanında ‘Turkish Towels’ markasının tanıtımı yapıldı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla sonuçlanan dev organizasyonda da Denizli’de üretilen havluların etkili bir şekilde tanıtılması bizlere gurur verdi” dedi.

DENİZLİ HAVLUSU DÜNYA’YA AÇILDI
Geçen yıl nisan ayında ABD Başkanı Barack Obama’nın yaptığı İngiltere ziyaretinde, Prens George üzerinde Denizli’de üretilmiş bir bornozla Obama’yı karşıladı. High School Musicals filmlerinin bir sahnesinde Türk havlusundan bahsediliyor. Brad Pitt’in başrolünde oynadığı ‘Troy’ filminde kullanılan havlular ve kumaşlar Denizli’de üretildi. İngiltere’de Prens William ile Catherine Middleton’un düğününde düğün davetiyesi olarak hazırlanan 40 bin altın işlemeli havlu da Denizli’de hazırlandı. Türk havluları bugüne kadar EURO 96, 2000, 2004, 2008, Fransa 98 dünya kupası, Güney Afrika 2010 Wimbledon tenis turnuvaları ve Universiade 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları gibi uluslararası organizasyonlarda, 2016 Rio Olimpiyatları’nda ve 2013 yılında Slovenya’da yapılan Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da kullanıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı