REKLAMI GEÇ

Alternatif sektör arıyoruz

Alternatif sektör arıyoruz

Tekstil dışında Denizli’yi geliştirecek yeni arayışlar içinde olduklarını söyleyen DESİAD Başkanı Gültekin Okay Salgar, yabancı yatırımcıları da Denizli’ye çekmek için çalıştıklarını kaydetti

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, Denizli’nin ticari açından zengin bir olduğunu ve bu nedenle farklı sektör arayışları içine girdiklerini belirtti.

DESİAD olarak Denizli’deki ticari potansiyeli arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Salgar, bu konuda Pamukkale Üniversitesi’nden üç öğretim üyesiyle de çalışmalara başladıklarını söyledi. Salgar:“Tekstil sektörü yıllardır Denizli’nin tek sektörlerinden biriydi. Ancak son yıllarda mermer, şarapçılık ve bunun gibi farklı sektörlerde de atılımlar yapılmaya başlandı. Bizler de DESİAD olarak alternatif sektörler üzerinde çalışmalar başlattık. Bu çalışmada Pamukkale Üniversitesi’nden üç öğretim üyesi arkadaşımızda bizlere destek veriyorlar. Bu sektörler, savunma sanayi, şarapçılık, otomotiv sanayi gibi farklı sektörler olabilir” dedi.

‘Hedef yabancı sermaye’

Alternatif sektör çalışmalarının yanı sıra yabancı sermayeyi de Denizli’ye çekebilmek için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Başkan Salgar: “Denizli, ticari açından çok verimli bir bölge. Bu bakımdan kendi girişim çalışmalarımızın yanında yabancı yatırımcıları da ilimize çekebilmek adına çalışmalarımız var. Çünkü yabancılar, diğer illerde her şeyi bulamazlar. Ancak Denizli’de, Türkiye’de yapacakları yatırım adına çalışmalar yapabilirler. Bu çalışmalarımızın yanı sıra üyelerimizi yabancı sermayeyle buluşturuyoruz. İnternet ortamında yürüttüğümüz bu çalışmada, üyelerimizi, kendi sektörleriyle ilgili talepleri olan yabancı firmalarla buluşturuyoruz” dedi.

‘Siyaset bizi geriyor’

Son günlerde siyaset dünyasında yaşananlarla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Başkan Salgar, siyasilerin ülkeyi kaosa sürüklediğini söyledi. Salgar: “Siyaset adın bugün gelinen nokta, demokrasi adına üzücü ve endişe vericidir. Tüm partiler, ülke menfaatlerini, siyasi menfaatlerinin önünde tutma erdemliğini gösteremedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma sağlayamadılar. Ülkemizi sıkıntıya sokacak söylemlerden kaçınmadılar. Siyasi hesaplar ve kişisel ihtiraslar ön plana çıktı. Ümit ediyoruz ve bekliyoruz ki 22 Temmuz genel seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı için uzlaşırlar, olaylara sağduyu ile yaklaşırlar. Bizler iş dünyası ve sanayiciler olarak ülke ekonomisinin temel taşlarıyız. Bizleri sıkıntıya ve endişeye sokmaya, toplumu germeye hiç kimsenin hakkı yok. Çünkü bizlerin bu ülke için devam eden yatırımlarımız var. Borçlarımız ve sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılı günlerde yaşadığımız endişeyi ne bürokratlar ne de siyasetçiler bizim kadar hissedemezler. DESİAD olarak bizler hiçbir siyasi partinin destekçisi değiliz, ilkelerimize sadık kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı