REKLAMI GEÇ

Denizli Balıkesir’i kirletti mi?

Denizli Balıkesir’i kirletti mi?

Balıkesir Jandarması, Denizli plakalı bir tankerin Savaştepe yakınlarında boş bir araziye kimyevi madde döktüğü ihbarı üzerine, tanker şoförünü gözaltına aldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2007 Salı, 00:00

Gültekin Okay Salgar’a ait Mercan Kimya’dan aldığı kimyevi maddeyi, Savaştepe yakınlarındaki bir sunta fabrikasına boşalttıktan sonra, dinlenmek amacıyla söz konusu araziye geldiğini söyleyen kamyon şoförü, olayın sanıldığı gibi olmadığını ileri sürdü. Şoför M.K., jandarmaya verdiği ifadede “Birkaç saat uyudum, tankeri çalıştırdım ama zemin yumuşak olduğu için hareket ettirmedim. Sonra yaklaşık 100 litre kadar kimyevi maddenin tanker içinde olduğunu fark ettim. Çamura saplanan tankeri kurtarmak için, depoyu boşalttım” diye konuştu.

NUMUNE İNCELENİYOR

20 ZR 771 plakalı tankerin şoförü M.K ifadesi alındıktan sonra, Savaştape Cumhuriyet savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı. Jandarma yaklaşık 50 metrekarelik alana yayılmış olduğunu saptadığı kimyevi maddeden aldığı örneği, laboratuara gönderdi.

SALGAR: ŞOFÖRÜN DİKKATSİZLİĞİ

Olayla ilgili DENİZLİHABER’in sorularını yanıtlayan Mercan Kimya Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Salgar, olayı kamyon şoförünün dikkatsizliğine bağladı. Söz konusu kimyevi maddenin MES 600 ST MOF Emülsiyon isimli madde olduğunu dile getiren Salgar, “bu parafin ve su karışımı bir madde. Suntacılar kullanır. Süt gibi beyaz bir madde. Dürnya Sağlık Örgütü’nün yasaklı hiçbir maddesini barındırmaz. Çevreye zararı yoktur.” Diye konuştu. Kamyon şoförünün dikkatsiz tavrı nedeniyle böyle bir olayla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Salgar, “Biz de konunun detayını araştırıyoruz. Haberi duyunca üzüldük. Böyle bir olaya adımızın karışmasını istemezdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı