REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ, EVTEKS’İN YILDIZI”

“DENİZLİ, EVTEKS’İN YILDIZI”

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Evteks Fuarı’nda bu sene daha fazla yabancı katılımcının yer aldığını, Denizlili tekstilcilerin de ürünleri, sunumları ve iş yapma biçimleri ile göz doldurduklarını belirterek, “Evteks 2010’un yıldızı, Denizlili tekstilcilerimiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2010 Cuma, 16:16

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ile CNR-Expo’da bu yıl 16’ncısı düzenlenen Evteks Fuarı’na katılarak, Denizlili tekstilcileri ziyaret etti.

Denizli’nin 65 dolayında firma ile Evteks 2010’da temsil edildiğini belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Biz Denizli Sanayi Odası olarak, bir geleneği bu yıl da sürdürüyoruz: Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz, kentimizin gururu Denizlili tekstilcilerin stantlarını tek tek ziyaret ederek, onlarla bir araya geliyor. Görüş alışverişinde bulunup, nabızlarını tutuyoruz. Sıkıntılarını dinlemeyi de ihmal etmiyoruz” dedi.

“Görüşmelerimizden bu yıl fuarın genel olarak iyi geçtiğini anlıyoruz” diyen Keçeci, “Yabancı katılımcı düzeyi cesaret verici, ama asıl artış yerli katılımcılarda. Geçen yılın bir hayli üzerindeki Türk alıcılar, fuarda boy gösteriyor. Denizlili tekstilcilerimiz gerek ürettikleri ürünler, gerekse sunum ve iş yapma biçimleriyle göz dolduruyorlar. Fuarda Denizli farkı hemen hissediliyor. Evteks 2010’un yıldızı, Denizlili tekstilcilerimiz desek yeridir. Şurası bir gerçek ki, Evteks Fuarı her geçen gün daha da profesyonelleşiyor. Bölgenin, Avrupa’nın, hatta dünyanın sayılı ev tekstili fuarları arasına giren Evteks, gelecek vaat ediyor” diye konuştu.

Bu yıl, fuarın profesyonelliğiyle pek ilgisi olmayan bir uygulama nedeniyle üzüldüklerini belirten Keçeci, “İkinci fuar alanı, geçen yıldan farklı olarak geçici bir çadırda gerçekleştirilmiş durumda. Bu çadırın içi hamam gibi. Ne klima çalışıyor, ne de doğru dürüst temizlik yapılıyor. Sık sık elektriklerin kesilmesi de cabası. Müşterilerin buraya gereken önemi vereceğini düşünmek çok zor. 25 civarında Denizlili firmamız bundan etkilenmiş durumda. Artık bu yıl olan oldu. Ancak önümüzdeki yıl, aynı şeyin tekrarlamaması için en kısa zamanda gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

DSO heyetinde bulunan Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ise, “2009 gibi kötü bir yıl geride kaldı. Artık ileriye bakıyoruz. Evteks 2010 bunun en güzel kanıtı. Zaten 2010 ihracatımız, geçen yılın yüzde 35 üzerinde. 2008 rakamlarını yakalamak hedefimiz. Biz kendimize güveniyoruz. Yeter ki, önümüze engel çıkarılmasın” diye konuştu.

Dünyanın 2’nci, Türkiye’nin en büyük fuarı İstanbul Ev Tekstili Fuarı (Evteks) 19-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Evteks Fuarı’na, binin üzerinde firma katılıyor. 100 binin üzerinde katılımcının ziyaret etmesi beklenen fuarda, yabancı alıcıların ilgisi dikkat çekiyor.

VALİ ERKMEN DE FUARDAYDI
Vali Yavuz Erkmen de fuardaydı. 16. kez kapılarını açan fuarda, stantları gezen Vali Erkmen, Denizlili işadamlarıyla sohbet etti. Vali Erkmen, Denizlili işadamlarının fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Denizlili arkadaşlarımızın açmış oldukları stantları geziyoruz. Bizim buradaki amacımız; Denizli gibi tekstili alanında ön plana çıkmış bir şehirde arkadaşlarımızın yanında olmak, onlara moral vermek. Şu anki sıkıntılarını, gelecekteki düşüncelerini almak, hep birlikte bunlarla birlikte değerlendirme yapmak, arkadaşlarımızla birlikte olmak anlamında faydalı bir organizasyon oldu. Denizli’deki arkadaşlarımızın burada 60’ın üzerinde stant açması, bu işe verilen önemi gösteriyor” dedi. Ekonomik krizin ardından sektörde bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Vali Erkmen, “Bizim için sevindirici bir diğer konu ise; geçtiğimiz yıl ekonomik kriz sonucunda sektörün biraz da dışarıyla bağlantılı olarak sipariş alma noktasında sıkıntılı bir dönem geçirilmişti. Çok şükür bu sıkıntıların yavaş yavaş geride bırakıldığını ve artık önceki canlılık olmasa bile, iyiye doğru giden bir trend olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı