REKLAMI GEÇ

GEKA’dan, Enerji Verimliliği toplantısı

GEKA’dan, Enerji Verimliliği toplantısı

GEKA, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Muğla ve Aydın’dan sonra Denizli’de devam etti. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2017 Cuma, 15:56

GEKA’nın enerji verimliliği konusunda Güney Ege Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak ve bu alanda destek verdiği projelerin tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla faaliyet alanındaki tüm illerde düzenlediği proje tanıtımı ve bilgilendirme toplantılarının 3’üncüsü Denizli’de yapıldı.

Pamukkale TEKNOKENT’te düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra Babadağ, Bozkurt, Çal, Çameli, Çardak, Güney, Honaz, Kale ve Sarayköy kaymakamları, Babadağ Belediye Başkanı, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, DESKİ Genel Müdürü, ENVERDER Denizli Şube Başkanı ile Denizli’deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanayi alanındaki özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, enerji tasarrufunun bu bağlamda çok önem taşıdığını vurguladı. Vali Altıparmak, “Ajansımızla kısa sürede bir çalışma yaparak bunu bölgeye yayalım istedik. Bu çalışmalar rayına oturdu ve şimdi yavaş yavaş bunları takip etmeye başladık. Her alanda tasarruf etmenin yanında, her alandaki yeni kaynakları kullanmak durumundayız.”

Toplam 120 kişinin katılım gösterdiği toplantıda ilk olarak, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Denizli Şubesi tarafından 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında yürütülen “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyeli Taraması Araştırması” projesi hakkında ENVERDER Denizli Şubesi Temsilcisi Mustafa A. Güner tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Proje ile, Denizli’deki öncü sektörlerden enerji tüketimi fazla olan sektörlerin enerji tasarruf noktalarının tespiti yapılarak envanter oluşturulduğu ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı