REKLAMI GEÇ

Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nden Pakistan uyarısı

Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nden Pakistan uyarısı

Türkiye-Pakistan arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın tekstil ve hazır giyim sektörlerinde tedirginlik yarattı. Tekstil Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Aksarı, yapılan anlaşmayla birçok iş yerinin kapanacağını, tekstil mühendislerinin, teknik elemanların ve ara elemanların da işsiz kalacağını iddia etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 14:36

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Tekstil Mühendisler Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Aksarı, Pakistan ile Türkiye’nin geçtiğimiz Mart ayında Serbest Ticaret Anlaşması yaptığını hatırlattı, bu anlaşmanın kısmen koruma altına alındığını, ancak nihai anlaşmanın yeni yapıldığını söyledi.

Aksarı, “Bu anlaşma, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde tedirginlik yarattı. Özellikle Çin ve Bangladeş gibi ülkelerle serbest ticaret anlaşması bulunan Pakistan üzerinden kontrolsüz bir şekilde Türkiye’ye girecek olan tekstil ve hazır giyim ürünleri, haksız rekabete neden olacaktır. Türkiye’de tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren birçok şirket olumsuz etkilenecek, tekstil mühendisleri başta olmak üzere, teknik elemanlar, ara elemanlar işsiz kalacaktır. Sadece Denizli’de binin üzerinde tekstil mühendisi çalışıyor. Bu insanlara yazık etmeyelim. Pakistan ile yapılan anlaşma yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı