REKLAMI GEÇ

DTO’da Özer’in başkanlığı düşecek mi?

DTO’da Özer’in başkanlığı düşecek mi?

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer ile yönetim kurulu üyesi Ahmet Özkan Haybat, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandılar. Şu anda başkanlık görevi iki başkan yardımcısı tarafından sürdürülüyor. Peki, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Özer’in başkanlığı ve Haybat’ın yönetim kurulu üyeliği düşecek mi?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2016 Perşembe, 13:23

DTO’da, FETÖ soruşturmasından tutuklanan Habip Yıldız’ın yerine Meclis Başkanlığına Hüseyin Memişoğlu’nun seçilmesinin ardından gözler oda yönetime çevrildi. DTO Başkanı Necdet Özer ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Özkan Haybat’ın görevlerine devam edip edemeyecekleri merak konusu.

Şu anda başkanlık görevini yapılan paylaşımla başkan yardımcıları İmran Eraslan ve Salih Sarıkaya yürütüyor. Ancak, tutukluluk sürecinin uzun sürmesi durumunda yeni bir başkan seçimi yapılması gerektiği ifade ediliyor

25. MADDE NE YAPILACAĞINI YAZIYOR
Denizlihaber.com, kamuoyu tarafından yanıtı merakla beklenen bu sorunun yanıtını araştırdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Muamelat Yönetmeliği’nin 25. maddesi, sorunun yanıtını net bir şekilde veriyor.

Bu maddede, “Özürlü veya özürsüz olarak altı ay içinde yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına katılmayan meslek komitesi, meclis, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile şube meclisi ve şube yönetim kurulu üyeleri üyelikten çekilmiş sayılır. Altı aylık süre, organ seçimlerinin kesinleştiği tarihten sonraki herhangi bir altı aylık zaman dilimi göz önünde bulundurularak hesaplanır” deniliyor.

KOCAELİ TİCARET ODASI BU MADDEYİ UYGULADI
Benzer bir durumun yaşandığı Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonla gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Murat Özdağ’ın başkanlığını düşürdü.

İSTİFA EDENLER
DTO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Moralıoğlu ve Bilal Gören’in ise, FETÖ operasyonunda gözaltına alınmadan önce görevlerinden istifa ettiği belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı