REKLAMI GEÇ

İki genel müdürden Denizlili ihracatçıya destek bilgilendirmesi

İki genel müdürden Denizlili ihracatçıya destek bilgilendirmesi

Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu öncülüğünde Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Türk Eximbank’ın ihracatçıya yönelik kredi destekleri anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2017 Perşembe, 16:01

Açılış konuşmasını Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu Sözcüsü Süleyman Kocasert’in yaptığı toplantıya Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Platform üyeleri ve çok sayıda ihracatçı ve işadamı katıldı.

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, katılımcılara yaptığı sunumunda KGF’nin başta KOBİ’lere destek amacıyla yola çıkan bir kurum olsa da son düzenlemelerle KOBİ dışındaki işletmelerin de yararlandığı bir fon haline geldiği söyledi.

Düzenlemelerle fonun mali yapısının güçlendiğini, teminat taleplerine cevap verilen sürenin kısaldığını aktaran Gergerli, önceden 30-35 günü bulan talebe cevap verme süresinin 24 saate düştüğünü, 3 bin talebe aynı gün cevap verebildiklerini ve son dönemde KGF’deki gelişmeler sayesinde bankaların iş dünyasına “kredi verme iştahının” arttığını savundu.

DENİZLİ KREDİ BATAK ORANI EN DÜŞÜK İL
Gergerli, Denizli’nin İstanbul ve İzmir’den sonra katma değer üretimi en yüksek il olduğunu savunurken, kredi batak oranında en düşük il durumunda bulunduğunu söyledi. ‘Nefes Kredisi’nin KOBİ’lerin finansmana ulaşımının kolaylaştırılmasında başarılı bir örnek olduğunu belirtti ve KGF’nin ayrıca kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık yapan bir kuruluş olduğunu kaydetti.

DENİZLİ ŞUBE OLUYOR
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise ilk programı baba ocağı Denizli’de başlatmayı planlamalarına rağmen bunun İzmir’e nasip olduğunu belirtti. Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da bulunduğuna dikkat çeken, Ankara ve İzmir’in bölge konumunda olduğunu söyleyen Yıldırım, irtibat ofisi konumunda olan Denizli’nin Mart ayından itibaren şube olacağı müjdesini verdi. Bankaların ticari kredilerin azaldığı dönemde Türk Eximbank’ın ihracatçılara kullandırdığı kredinin arttığına dikkati çeken Yıldırım, kredi olanağı arttırılan Türk Eximbank’ın ihracatçılar açısından vazgeçilmez hale geldiğini ifade etti.

Yıldırım, Türkiye’nin 2016’da yaptığı toplam ihracatın yüzde 23’ünü desteklediklerini belirterek, “Bunun 3’te 2’si kredi, diğer kısmı sigorta destekleri. 2017 yılında toplam ihracata verdiğimiz desteği yüzde 26 yapmak istiyoruz. Yıl sonu itibarıyla ile 33 milyar dolarla kapattığımız desteği, 2017’de 40 milyar dolara çıkaracağız. Türk Eximbank’ı olarak dünyadaki Eximbanklar arasında iyi bir yerdeyiz. Toplam ihracatın yüzde 23’üne verdiğimiz destekle, Güney Kore Eximbank’ından sonra ikinci sıradayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gergerli ve Yıldırım, Denizlili işadamlarının sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı