REKLAMI GEÇ

İşitme engellilere iş umudu

İş-Kur Denizli İl Müdürlüğü ve İşitme Engelliler Derneği Denizli Şubesi, işitme engelli vatandaşlara istihdam yaratılması amacıyla ortaklaşa ‘Bilgisayarlı Meslek Eğitim Kursları’ düzenleniyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2008 Cuma, 01:00

İş-Kur Denizli İl Müdürlüğü ve İşitme Engelliler Derneği Denizli Şubesi tarafından ortaklaşa olarak, 47 bin YTL bütçeli ‘Bilgisayarlı Meslek Eğitimi Projesi’ düzenleniyor. İşitme engelli vatandaşlara, bilgisayarlı meslek kursunun verileceği projeyle birlikte, kursa katılanlara istihdam sağlanması planlanıyor. Kursun seçmeleri, İş-Kur  Denizli İl Müdürlüğü Binasında gerçekleştirildi.

Hafta içi her gün günde 6 saat olarak gerçekleştirilecek kurs, toplam 66 iş günü sürecek ve kursun ardından katılımcılara, MEB onaylı sertifikalar verilecek. İlk kurs için 12 ikinci kurs için de 12 olmak üzere toplam 24 kişi, kursa kabul edilecek. Ayrıca kursa katılanlara, yol, yemek ücretlerini karşılayabilmeleri için günlük 12,75 YTL kursiyer cep harçlığı da verilecek. Kursun ardından sertifikalarını almaya hak kazanan engelli vatandaşlara İş-Kur tarafından iş imkânı sağlanacağını belirten İş-Kur Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman, 50’nin üzerinde eleman çalıştıran tüm işletmelerin en az yüzde 3 özürlü vatandaş çalıştırma zorunluluğu olduğunu ve bu kursun ardından da, alanında eğitimli özürlü vatandaşların daha kolay iş bulabileceğine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı