REKLAMI GEÇ

“İstihdamda kriz öncesini yakalama yolundayız”

“İstihdamda kriz öncesini yakalama yolundayız”

Vali Erkmen, 2008 Eylül’de, Denizli’de SGK’ya kayıtlı işçi sayısının 145 bin olduğunu, krizle birlikte 2009 Nisan’da bu sayının 129 bine düştüğünü, bu yılın Nisan ayında ise 140 bine yükseldiğini belirterek, “Kriz öncesindeki istihdam rakamını yakalama yolunda ilerliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 17:55

İstanbul’da 19-23 Mayıs 2010 tarihlerinde, İstanbul CNR Fuar Alanı’nda düzenlenen Evteks Fuarı’nın değerlendirme toplantısı, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yapıldı. Polisevi’nde yapılan toplantıya; Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DSO Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz, BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, işadamları ve davetliler katıldı.

“Fuar katılımcıları memnun etti”
DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, bu yıl Evteks Fuarı’na Denizli’den 62 firmanın katıldığını ve Denizlili firmaların fuardaki stantların yüzde 10’unu oluşturduğunu söyledi. Bu oranın Denizli’nin sektördeki yerinin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Kocasert, “Küresel krizin ardından bu yıl gerçekleştirilen fuarın, geçen seneye göre katılımcıları daha çok memnun ettiğini gözlemledik. Fuar alanında uyguladığımız anketin sonuçlarını değerlendirdiğimizde, bu tespitin firmalarımızın büyük çoğunluğu tarafından paylaşıldığını gözlemledik” dedi.

“İplik fiyatlarının ateşi düştü”
‘Made in Denizli’ markasının büyümesi ve değerlenmesi için projeler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken DETKİB Başkanı Süleyman Kocasert, iplik fiyatlarındaki artışın duraksadığını söyleyerek, “Bugün iplik fiyatlarında ateşin biraz düştüğüne hep birlikte şahit oluyoruz. İhracatımız kadar iplik alma politikasını uygulayarak, talepte azalma sağlamanın buna katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ABD’yi tekrar ele almalıyız”
Kocasert, “Hepimizin bildiği gibi Euro değer kaybetmeye devam ediyor ve uzmanlar, Avrupa’daki krizin 3-4 sene daha süreceğinden bahsederek, Euro ve Dolar’ın aynı değere geleceği hususunda güçlü tahminlerde bulunuyorlar. Euro’daki son durum, doğal olarak Türkiye’yi ve Denizli’yi de etkileyecek. Belki krizin kurdan kaynaklanan boyutunun etkisini, Dolar bazında fiyatlandırmaya giderek azaltma yolunu seçebiliriz. Ama talep daralmasından kaynaklanan problemi, başka pazarlara yoğunlaştırarak çözmek zorundayız. Burada yeni pazarlarla birlikte, ABD’yi de tekrar ele almanın yanlış olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Avrupa pazarı doydu”
DSO Başkan Yardımcısı İsmail Yılmaz da, Avrupa’nın doygun bir pazar durumunda olduğunu söyleyerek, tüketimin gittikçe azaldığını, özellikle ev tekstilinde Balkanlardan başlayarak Rusya, İran, Irak gibi ülkelerin tüketime aç bölgeler olduğunu, bu pazarların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, fuarın verimli geçtiğini gözlemlediklerini söyleyerek, ‘Made In Denizli’ markasının tanıtımının bundan sonra da önemli olduğunu belirtti.

İstihdamda sevindirici gelişme
Vali Yavuz Erkmen, fuara katılan firma yetkililerinin büyük çoğunluğunun fuardan memnun kaldıklarını ve geçmiş yıllara göre memnuniyetlerini kendilerine ifade ettiklerini söyledi. Denizli için tekstilin yerinin tartışılmaz olduğuna vurgu yapan Vali Erkmen, “Tekstil Denizli’de ana sektör. Bunun çok daha ileriye gitmesini istiyoruz. Hepimizin arzusu bu. 2008 Eylül aylarında, Denizli’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda kayıtlı olan arkadaşlarımızın sayısı 145 bindi. 2009 Nisan ayında ise bu sigortalı olarak çalışan arkadaşlarımızın sayısı 129 bin oldu. Bu yılın Nisan ayı rakamlarında ise 140 bine gelmiş durumda. Bu da bizim kriz öncesinde 145 bini yakalama yolunda gittiğimizi gösteriyor. Tabi ki biz bütün işletmelerimizin açık olmasını kriz öncesini yakaladığımız gibi bunu geçmeyi temenni ediyoruz. Buradan bir kez daha bütün arkadaşlarımıza üretim yaptıkları için, yanlarında bir kişi dahi çalıştıran herkese her zaman dediğimiz gibi ülke ekonomisine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı