REKLAMI GEÇ

Kekik Zirvesi’ne Denizli ev sahipliği yapacak

Kekik Zirvesi’ne Denizli ev sahipliği yapacak

Türkiye kekik üretiminin yüzde 80’ini karşılayan Denizli, Kekik Zirvesi toplantısına ev sahipliği yapacak. Kekik sektöründe üreticiler, tedarikçiler, ihracatçılar ve konuyla ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri, Denizli’de bir araya gelerek kekiğin yol haritasını belirleyecek

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2013 Perşembe, 18:08

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği ‘Kekik Paneli’ Denizli’de yapılacak. 23 Şubat 2013 Cumartesi günü Pamukkale Richmond Otel’de yapılacak olan toplantıda, kekik üreticileri, tedarikçileri ve ihracatçıları bir araya gelecek.

Ege İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Dünyada talep gören önemli tıbbi ve aromatik ürünler arasında yer alan kekiğin üretim ve ihracatında Türkiye dünya lideri konumunda. Dünya kekik ticaretinin yaklaşık yüzde 70’ini Türkiye elinde bulunduruyor. Son yıllarda alternatif tıp uygulamaları sayesinde kekiğin kullanım alanlarının artması kekiğe olan talebi daha da artıyor. Bu da kekiği, ekonomik değeri giderek yükselen bir ürün haline getiriyor” denildi.

Açıklamada, Türkiye’de, kekik üretimi ve ihracatında oldukça iyi bir noktaya gelinmesine karşılık, tarım ilacı kullanımı, gübreleme, kalite problemleri gibi başlıca olumsuzluklar nedeniyle kekik üretiminde ve ticaretinde sorunlar yaşanmaya başlandığının da vurgulandı. Denizli’de yapılacak olan toplantıda, bu durumun önlenmesi ve ülkemizin imajının korunabilmesi adına üreticiler, tedarikçiler, ihracatçılar ve konuyla ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri bir araya gelerek kekik üretimi ve ticaretinin daha sağlıklı olması için yol haritasının belirleneceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı