REKLAMI GEÇ

KENTGAZ’ın ismi ENERYA oldu

KENTGAZ’ın ismi ENERYA oldu

Denizli’de doğal gaz dağıtımını gerçekleştiren Kentgaz’ın ismi Enerya oldu. Kentgaz, 1 Mayıs 2014’ten itibaren faaliyetlerini Enerya ismiyle sürdürecek. 11 ilde doğal gaz dağıtımı yapan STFA’nın dağıtım şirketlerinin isim değişikliği ile ilgili ilk lansman toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2014 Cuma, 11:52

Türkiye’nin doğal gaz dağıtımında en büyük 2. Şirketi olan STFA, 11 kentteki dağıtım firması isimlerini tek bir marka altında topladı. Denizli’de Kentgaz adıyla faaliyet gösteren şirket, 1 Mayıs 2014’ten itibaren ENERYA ismiyle çalışmalarını sürdürecek. Firmanın marka değişikliğinin altında ise çatı kurum STFA’nın bundan böyle Denizli’de doğal gazın yanı sıra elektrik ve su dağıtımına da talip olması yatıyor.

İLK TOPLANTI DENİZLİ’DE
STFA, 11 kentteki doğal gaz dağıtım firmalarını buluştuğu yeni marka ile ilgili ilk lansman toplantısını Denizli’de gerçekleştirdi. Yeni yapılanmanın anlatıldığı lansman toplantısına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Enerya Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukçu ve çok sayıda davetli katıldı.

DENİZLİ’YE 110 MİLYON TL YATIRIM
tulukcu-icAçılış konuşmasını gerçekleştiren eski Kentgaz yeni Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu Denizli’deki faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Tulukçu, Denizli’ye 7 yılda 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını, toplam 1400 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı kurduklarını, bu yıl yapılacak yatırımlar ile birlikte abone sayısının 179 bin 637 kişiye ulaşacağını dile getirdi. Tulukçu, yılsonuna kadar Cumhuriyet, Haydar, Hisar, Kocabaş, Demokrasi, Barbaros, Göveçlik, Akçeşme, Gerzele ve Akhan mahalleleri ile Honaz ilçesine doğal gaz verileceğini söyledi

NEDEN ENERYA?
Ardından konuşan Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun, Kentgaz ile birlikte diğer 10 bölgedeki dağıtım şirketlerinin ismini neden ENERYA yaptıklarını açıkladı. Uzun, bundan böyle Enerya markası olarak yalnız doğal gaz dağıtımı değil, elektrik ve su dağıtım çalışmalarını yapmak istediklerini aktaran Uzun, enerji ve dünyayı birleştirerek ENERYA markasını oluşturduklarını dile getirdi. 11 şehirde farklı isimler altında sürdürdükleri doğal gaz dağıtım işini Enerya ismi altında birleştirdiklerini söyledi. Daha iyi hizmet verebilmek adına tek isim altında birleştiklerini belirten Uzun, “2003 yılından bu yana doğal gaz sektöründe Energaz adı altında sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi, artık enerjide çok daha fazla büyüyerek ve yeni alanlara girerek sürdürüyoruz. Tüm enerji dünyasında yayılımızı Enerya adı altında birleştirdik” dedi.

10 YILDA 430 MİLYON TL’LİK YATIRIMaslan-uzunic
2003 yılında kurulan Energaz bünyesinde 11 farklı şehirde doğal gaz dağıtımı yaptıklarını, değişimin Denizli’den başladığını anlatan Uzun, “Antalya, Konya, Karaman, Konya Ereğlisi, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir’de doğal gaz dağıtım şirketleri bulunuyor. Türkiye’nin en yaygın 2. doğal gaz dağıtım firması olarak, bugüne kadar 430 milyon liralık yatırım ile 6 Bin 500 kilometrelik dağıtım ağı kurduk. 710 bin aboneye ulaştık. Firmamız artık Enerya adı ile faaliyetlerini sürdürecek” diye konuştu.


“DENİZLİ DOĞAL GAZ İLE GÜZELLEŞTİ”

zolan-icDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’ye doğal gazın gelmesiyle hava kirliliği probleminin önemli ölçüde çözümlendiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimizde doğal gaz yoktu. O zaman şehrimizin birçok bölgesinde insanlar soba dumanından dolayı nefes alamıyor, şehrimiz zehirleniyordu. Ancak yapılan çalışmalar sonrasında ilimize doğal gazı getirdik ve şehrimizin rahat bir nefes almasını sağladık. Bu nedenle şu ana kadar her istediğimiz yerine getiren ENERYA yetkililerine Denizli, doğal gaz ile güzelleşti. Halkımız artık doğal gaza alıştı ve herkes her mahalle doğal gaz ister duruma geldi. Bizler de halkımızın isteklerini yerine getirmek adına yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı