REKLAMI GEÇ

Kiralar uçuyor

Denizli Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, Yazıcıoğlu Parkı’nın Zübeyde Hanım ve İncilipınar Caddeleri’nde, banka ve markalı mağazaların da Çınar’da ve Lise Caddesi’nde işyeri kiralarını yükselttiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’de, Çınar’ın cazibe merkezi halinden kurtarılamaması nedeniyle işyeri sıkıntısı sürüyor. İşyeri kiralarının yüksek olması nedeniyle küçük esnafın sorun yaşadığını belirten

Denizli Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, yeni işyerleri üretilmesi gerektiğini söyledi.

İşyeri kiralarının yükselmesinde, Çınar’ın cazibe merkezi halinden kurtarılamamasının büyük etkisi olduğunu ifade eden Coşkun, bankaların ve markaların da bu bölgeye girmesi ile işyeri kiralarının olması gerekenden daha üst seviyeler çıktığını dile getirdi. Coşkun, Zübeyde Hanım ve İncilipınar Caddeleri’nde de kiraların, Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nın yapılması ile birlikte yükseldiğini söyledi.

Markaların işyeri kiralarının yüzde 50, bankaların yüzde 100, parkın ise yüzde 30 oranında yükselmesine neden olduğunu belirten Denizli Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, “Çınar’da 4-5 milyara verilebilecek yerler 10 milyara kiralanıyor. Bu da küçük esnafa olumsuz yansıyor. Yeni işyeri üretilmiyor, işyeri sıkıntısı var. Atatürk Caddesi’nde de işyeri kiraları, olması gerekenden çok yüksek. Örneğin Atatürk Caddesi’nde yer alan 100 metrekarelik bir yeri 12 milyar liraya bir banka kiraladı. Çınar’ı cazibe merkezi halinden çıkarmak lazım. Bayramyeri ile Çınar arasında kalan bölgede işyeri sorunu yaşanıyor. Lise Caddesi’ne de markalı işyerlerinin girmesi ile kiralar yükseldi. Küçük esnaf, en hareketli bölge Çınar diye buralarda dükkan açıyor ama kiraların çok yüksek olması nedeniyle harcı borcunu karşılamıyor ve işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Markalar, kiraların yükselmesinde yüzde 50 oranında, bankalar yüzde 100 oranında etken” dedi.

Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nın tamamlanması ile birlikte, İncilipınar Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde yer alan işyeri ve evlerin kiralarının da yükseldiğini belirten Coşkun, “Buralarda işyeri ve ev kiralarında, yüzde 30 oranında yükselme var. Eskiden tavuk kokusu nedeniyle oralarda ne kiralama ne satış yapılabiliyordu. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı yapıldığından beri kiralar, yüzde 30 oranında yükseldi. Özellikle parkı gören konutların kiraları çok yüksek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı