REKLAMI GEÇ

Kredi kartlarına 2 günlük boykot

TÜKODER Denizli Şubesi Başkanı Hüsnü Önel, tüketicileri iki günlük kredi kartı boykotuna çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2007 Perşembe, 00:00

Tüketicileri Koruma Derneği, ‘Kartsız 2 gün’ kampanyası başlattı. Bankaların, kart sahibi müşterilerinden yıllık kart aidatı almasını protesto etmek için başlatılan kampanya, 21-22 Haziran’da yapılıyor. TÜKODER Denizli Şubesi Başkanı Hüsnü Önel, iki günlük kredi kartı boykotuna tüm tüketicileri etkin olarak katılmaya çağırdı. Önel, “Tüketicilerimiz, yasaya rağmen bankalarca soyulmaya devam edilmektedir. Bankalar sözleşmesi olmayan, sözleşmesinde yıllık aidat ücreti yazan-yazmayan ya da maaş çekmek için zorunlu kart hamili olan tüm tüketicilerden de zorla yıllık kart ücreti adı altında para kesmeye yani soyguna devam etmektedir” dedi.

‘Sorunlarınızı görmezden geleni,
siz de 22 Temmuz’da görmeyin’
Tüketicileri, iki gün boyunca, kredi kartlarını kullanmayarak kampanyaya katılmaya çağıran Önel, “Bankalardan yıllık kart ücretini geri talep eden tüketici sayısı yüzde 3-5 civarındadır. Kalanların ya bu konuda yasal bilgisi yoktur ya da zorla alındığından bile habersizdir. Yasalara saygılı her kurum gibi bankalar da haksız ve yasal olmayan bu soygundan vazgeçeceğine soyguna devam etmektedir. İktidarından muhalefetine hiçbir siyasi parti tüketicilerin sorunlarına çözüm önerisi sunmuyor. Dahası tüketicilerin sorunlarını görmüyor bile. Tüketicilerin, sorunlarını görmeyen siyasi partileri görmemeye davet ediyoruz. Sorunlarınıza sahip çıkmayan partilere 22 Temmuz’da oy vermeyin” dedi. 

‘BBDK da seyrediyor’
Önel, BDDK ile Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nün de bu soygunu seyrettiğini belirterek, “Bankaların yıllık kart ücretinden haksız kazançları 975 milyon YTL’dir. Yine bankaların, banka mevduat hesaplarından kestikleri yıllık işlem bedeli 50-60 YTL arasındadır. Bankalarda 80 milyonun üzerinde hesap bulunmaktadır. Bu kalemde de bankaların tüketicilerden yasa dışı olarak zorla aldıkları para 5 milyar YTL’dir. Bu konuyla ilgili kurumların konuya duyarsız kalmaları nedeniyle, tüketicilerdi kendi sorunlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. 21-22 Haziran 2007 günlerinde, 2 gün kredi kartı kullanmayacağız, kredi kartı ile alışveriş yapmayacağız. Tüketicileri, bu boykota omuz vermeye çağırıyoruz” diye konuştu,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı