REKLAMI GEÇ

Memurlar meydanlarda!

Memurlar meydanlarda!

AKP Hükümeti’nin hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı çıkan Denizlili memurlar, Emek Platformu çatısı altında, seslerini Çınar Meydanı’nda kamuoyuna duyurdu. Katılımcılar, yasanın geri çekilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2008 Cuma, 01:00

AKP Hükümeti’nin hazırladığı ve şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na bir tepki de Denizli’den geldi. Yasanın meclisten geçmesini istemeyen Denizlili kamu emekçileri, Çınar Meydanı’nda seslerini kamuoyuna duyurdu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Barosu, Eczacılar Birliği, Bağ-Kur Emeklileri Derneği, İşçi Emeklileri Derneği ile TMMOB, SMMMO, Üniversiteli Genç-Sen, Türk-İş, DİSK, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu Emekçileri Konfederasyonu, BES ve Kamu-Sen’in Denizli Şubelerinden oluşan grup,ilk olarak Denizli Vergi Dairesi binasının önünde toplandı fakat daha sonra alanın dar gelmesi sebebiyle Çınar Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında esnafın da desteğini alan katılımcılar, Telekom ve SSK İl Müdürlükleri’nin önünde, eyleme katılmayan arkadaşlarına ‘eyleme katılın’ çağrısı yaptı.

‘Sosyal güvenlik hakkımız gasp ediliyor’

Emek Platformu adına bir açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Yusuf Yurdakul, mecliste görüşülmekte olan yasa tasarısının toplumun birçok kesiminin haklarını kaybetmesine neden olacağını belirtti. Yapılan düzenlemeyle birlikte 7 bin iş günü olan günlük prim sayısının 9 bine çıkarılacağını söyleyen Yurdakul, “Yasayla birlikte kadın ve erkeklerde emeklilik yaşı 65’e çıkarılacaktır. Bu mezarda emeklilik anlamına gelmektedir. Sağlık, tüm alanlarıyla paralı hale gelecektir. Ayrıca GSS ile birlikte toplumun tüm kesimleri, gelir düzeyine bakılmaksızın sağlık sigortası primi ödeyecektir. Bunu kabul edemeyiz” dedi.Yapılan basın açıklamalarının ardından grup, olaysız bir şekilde alanı terk etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı