REKLAMI GEÇ

Mühendis adayları halkı bilgilendirdi

Denizli Gıda Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilciliği üyeleri, Candoğan Parkı’nın önünde açtıkları stantta broşür dağıtarak gıda güvenliği konusunda Denizlilileri bilgilendirdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2007 Salı, 00:00

16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle tüm şehirde düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Candoğan Parkı önünde açtıkları stantlarda dağıttıkları broşürlerle, vatandaşları gıda güvenliği konusunda daha temkinli olmaya çağırdı. Gıdaların tüketimi ve saklanma koşullarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerde, bilinçli tüketici olmanın önemi vurgulanıyor.

Amaçlarının Dünya Gıda Günü’nde halkı biraz daha bilinçlendirmek olduğunu belirten Gıda Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilciliği Başkanı Övgü Yıldız, halka dağıttıkları broşürlerle onlara bilinçli tüketici olmanın yollarını gösterdiklerini söyledi. Halkımızın gıda güvenliğiyle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığına dikkat çeken Yıldız, geleceğin gıda mühendisi adayları olarak tüketicileri bilinçlendirmeyi ve bu amaçla çeşitli kampanyalar düzenlemeyi kendilerine görev edindiklerini kaydetti. Yıldız, “Halkımızın büyük bir bölümü açlık sınırının altında yaşıyor. Ne yazık ki çoğu, yeterli beslenemiyorlar. Devlet, gıda hakkı ve gıda güvenliği konusunda yeterli iradeyi gösteremiyor ve deyim yerindeyse verdiği maaşla halkını açlığa ve ölüme terk ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı