REKLAMI GEÇ

Sanayici endişeli

Sanayici endişeli

Denizli Sanayi Odası(DSO) Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında, Türkiye genelinde 8. sırada yer alan Denizli ihracatının 9. sıraya gerilemesi ve işsizlik ödeneği için başvuruların her geçen ay artması masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 15:17

DSO Ağustos ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Denizli’nin bir basamak gerileyen ihracatı ele alındı. Ayrıca, son aylarda işsizlik ödeneğinden yararlanmak için başvuranların sayısındaki artışı masaya yatıran sanayicilerin bu konudaki endişelerini dile getirdiği toplantıda DSO Başkanı Müjdat Keçeci,18 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla açılmasına karar verilen Bölge Gümrük Müdürlüğü’nün Denizli’ye kazandıracağı artılar hakkında bilgi verdi.

Keçeci, “Her şeyden önce üretici ihracatçımızın gümrük işlemleri için İzmir’de yaptığı mesai sona erecek. Bürokratik işlemlerimiz azalacak ve gümrük işlemlerimiz daha verimli gerçekleştirilecek” dedi.
denizli-dso-agustos-meclis-ic

“İhracatta 9. Sıraya Geriledik”
Denizli’nin ihracat rakamlarının da değerlendirildiği meclis toplantısında konuyla ilgili sunum yapan Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, “2023 hedeflerimiz göz önüne alındığında bizim şu anda 300 milyonlu rakamlardan bahsetmemiz gerekiyor ama uzun zamandır aylık ihracat rakamımız 290 milyonun üzerine çıkamıyor. Denizli sanayisinin ihracatı patinaj çekiyor. Bunun doğal sonucu olarak da Türkiye genelinde 8. sırayı Sakarya’ya kaptırarak 9. sıraya geriledik. Kapasitemizin hemen hemen hepsini kullandığımızı düşünürsek, hedefleri tutturabilmek için daha katma değerli ürünlere yönelmemiz gerekiyor” dedi.

denizli-dso-agustos-meclis-ic-1

“Toplumsal bir yara”
İstihdam konusunda ve özellikle genç işsizliği konusunda sürekli çalışmalar yapıp kamuoyunu aydınlatan Denizli Sanayi Odası, bu defa farklı bir konuyu gündemine aldı. 2004 yılından bu yana işsizlik ödeneğine ilişkin yapılan başvuruları inceleyen DSO uzmanları, Haziran ayında Denizli’deki başvurularda ciddi bir artış olduğunu gözlemledi. Önceki yıllarda işsizlik ödeneğine başvurular aylık ortalama 600 kişi civarındayken, bu seviye 2014 yılı için bin kişi seviyelerine ulaştı. Artışın endişe verici olduğunu belirten Keçeci, “Bir yanda işçi bulamamaktan yakınan sanayicilerimiz varken bir yandan işsiz kaldığı gerekçesiyle Devletimize başvuran insanlarımız var. İş var ama demek ki beğenen yok. Bu dengesizlik bizim için toplumsal bir yaradır” diye konuştu.

“Sanayi Destek Vermeye Devam Ediyor”
Denizli Sanayi Odası’nın Eylül ayında 2 büyük projeye başlayacağını açıklayan Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu, hem mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapacak hem de mermer sektöründeki istihdam açığına çözüm arayacak proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Yorumlar

murat bir   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 16:07

kriz kapıda değil girdi denizlide batan firmalar ile ile ilgili bir haber yaparsanız görürsünüz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı