REKLAMI GEÇ

Sıcaklar pazarın ateşini yükseltti

Sıcaklar pazarın ateşini yükseltti

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi semt pazarlarındaki tezgahları da etkiledi. En çok etkilenen ise tezgahlarda daha yeni yeni yerini almaya başlayan karpuz oldu. Geçtiğimiz hafta kilosu 1 liradan satılan karpuz bu hafta 1 lira 25 kuruştan satılmaya başlandı. Nedeni ise bostanların sıcaktan kurumaya başlaması.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2016 Pazar, 15:34

Denizli’nin önemli semt pazarlarından Pelitlibağ’da sıcakların tezgahlara da yansıdığını görmek mümkün. Özellikle vatandaşların daha yeni tanıştığı, karpuz, kavun, şeftalinin fiyatını gören kaçıyor.

denizli-pelitlibag-pazari-ic

Honaz kirazının bitmesi nedeniyle Isparta’dan getirilen kirazın kilosu 4 liradan satılırken, şeftali 2 lira, muzun 6 liradan satıldığı Pelitlibağ semt pazarında, kavun ve karpuz fiyatları el yakıyor. Kilosu geçtiğimiz hafta 1 liradan satılan karpuz yüzde 25 arttı, kavun ise 2,5 liradan alıcı bekliyor. Bir karpuzun 10 kilo geldiğini söyleyen vatandaşlar, “Bir karpuz alsak 12.5 lira gelecek. Nasıl alacaksın?” diyerek tepkilerini dile getirirken, pazarcı esnafı ise sıcak havalar nedeniyle fiyatların yükseldiğini ileri sürdü.

Sıcaklar nedeniyle bostanların kuruduğunu anlatan esnaflar, “Bize de az geliyor. Bostanlar kurumaya başlamış. Böyle giderse bu yaz karpuz satamayacağız” dedi. 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı