REKLAMI GEÇ

Süt ‘Sömürgeci değiliz”

Süt ‘Sömürgeci değiliz”

Basın toplantısı düzenleyen GETİAD Başkanı Ali Süt, ‘Neden sömürge ülkeleri’ sorusuna, “Biz sömürgeci değiliz. Bizim amacımız, gittiğimiz ülkelerdeki ekonomik zenginliklerden yararlanırken ülke ekonomisine de katkıda bulunmak” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 12 Şubat 2008 Salı, 01:00

GETİAD, yeni yönetimi tanıtmak ve 2008 yılında yurtdışında yeni pazarlar bulunmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.2007 yılı faaliyetlerini basınla paylaşan GETİAD Başkanı Ali Süt, Avrasya, Afrika ve Pasifik ülkelerine ticari seyahatler düzenlediklerini ve gittikleri ülkelerin de elmas ve altın gibi değerli madenler bakımından zengin, fakat ekonomik açıdan dışa bağımlı olduklarını ifade etti. Bir basın mensubunun ‘Neden sömürge ülkeleri’ sorusuna GETİAD Başkanı Ali Süt, ‘Sömürgeci bir politika izlemiyoruz. Aksine gezi düzenlediğimiz ülkelerdeki ticari hayatı canlandırmayı hedefliyoruz” diye cevap verdi.

Hedef Afrika ülkeleri

ESİDEF ve TUSKON’un organize ettiği Dış Ticaret Köprüsü toplantılarına katılarak yurtdışından gelen iş adamlarını ağırlayan GETİAD, şu ana kadar 2 Avrasya, 2 Afrika ve 1 Pasifik ülkesi ile yapılan dış ticaret toplantılarına, Denizlili işadamlarının da katılımını sağlamıştı. Bu katılımdan Denizlili işadamlarının ileriye yönelik olumlu sonuçlar aldığını kaydeden Başkan Ali Süt, 2008’de de başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyle dış ticaret köprüleri kurmayı hedeflediklerini söyledi. Üçer beşer kişilik gruplarla Afrika’ya 17 defa gezi düzenlediklerine dikkat çeken Süt, “Bu gezilerimizde 30’u aşkın ülkeyi ziyaret ettik ve bu geziler neticesinde tüm üyelerimize Afrika hakkında bilgiler vererek dernek bünyesinde bir veri tabanı oluşturulmasını sağladık. Gittiğimiz ülkeler, genellikle elmas ve altın başta olmak üzere değerli madenler bakımından bir hayli zengin ülkelerdi. Fakat daha sonra gördük ki, bu ülkelerdeki ticari hayat tamamen Avrupalı büyük ülkeler tarafından yönlendiriliyor. Bu ülkelere girip burada ticaret yapmanın, üyelerimize yarar sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca bunların dışında, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın da desteğiyle 26–28 Şubat tarihlerinde Tanzanya’ya, 17–22 Mart tarihlerinde de Hindistan’a bir gezi düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı