REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkan Adayı Urhan Denizlihaber’e konuştu

DEGİAD Başkan Adayı Urhan Denizlihaber’e konuştu

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Eylül Ayı’nda genel kurul yapmaya hazırlanıyor. Başkanlık yarışı için öne çıkan iki isim var. Bunlardan biri, kısa süre önce Denizlihaber.com sayfalarına konuk olan Esra Kasapoğlu Ünlü, diğeri de bugün sayfamıza konuk aldığımız Hakan Urhan. Denizlihaber.com’a konuşan Hakan Urhan, üyelere dokunan bir yönetim anlayışıyla yola çıktıklarını söyledi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2018 Pazartesi, 12:39

Denizli’nin etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan DEGİAD Eylül Ayı’nda genel kurula gidiyor. Mevcut Başkan Melek Sözkesen’in “Tamam” kararı vermesinden sonra iki aday öne çıktı. Hakan Urhan ve Esra Kasapoğlu Ünlü arasında geçmesi beklenen yarışta rekabet şimdiden başladı.

Denizlihaber.com’dan Başak İçyüz kısa süre önce Esra Kasapoğlu Ünlü ile bir araya gelmiş, yaklaşan seçimlere ilişkin samimi bir sohbet gerçekleştirmişti. İçyüz’ün bu kez konuğu Hakan Urhan.

İŞ DÜNYASININ ETKİLİ İSİMLERİNDEN
1979 doğumlu. Evli, 3 aylık kız çocuğu olan Hakan Urhan İnşaat Mühendisi. İnşaat ve tekstil üzerine iki aile şirketini babası ve kardeşi ile birlikte yönetiyor.

Denizli Anadolu Lisesi mezunu olan, İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Hakan Urhan, yüksek lisansını Newyork’ta yaptı. Askerlikten sonra iş hayatına atılan Hakan Urhan, 2004 yılından bu yana iş yaşamının yükselen isimlerinden biri.

Başak İçyüz: DEGİAD Ailesi’ne katılma süreciniz nasıldı, bunda Sadık Emre Çaputçu’nun rolü var mıydı?
Hakan Urhan: Tamamen onun rolü var. Sadık bizim çok yakın arkadaşımız, bizi heveslendirdi. Elimizden tuttu, üye yaptı. Sadık sayesinde DEGİAD’ın gündemi ve sorunları hakkında bilgi sahibi olduk. Sadık’la da bunu hep istişare ederdik. Bundan dolayı aşina olduğumuz bir yer aslında. DEGİAD 10. döneminde dahil olmuştum ben de.

Başak İçyüz: Neden DEGİAD başkanlığı?
Hakan Urhan: İnsan belli bir noktadan sonra donanımlarını, birikimlerini, kazanmış olduğu vizyonu yaşadığı şehre, bağlı bulunduğu topluma aktarma gereği duyuyor. Şu an da DEGİAD’ın konumu, birikimim ile kendimi ifade edebileceğim bir platform. Bu konuda hevesliyim. Arkadaşlarım da destekledi, ‘Sen proje adamısın, mühendissin, sosyal yaşamda varsın ve gündemi takip ediyorsun, ülkenin problemlerini kendine dert ediniyorsun” diyerek motive ettiler. Ben de elimi taşın altına koymak istedim. Motivasyon içerisinde şu da oldu, Sadık’ın döneminde DEGİAD’ın etkinliğini ben bu dönemde göremiyorum, negatif konuşmak istemiyorum ama o aktiflik yok. Biz daha etkin olabiliriz diye düşünüyorum. DEGİAD içerisinde üyelerin aidiyet duygusunun, motivasyonlarının düştüğünü gördüm. Bu eleştirileri aldık. Yeniden derleyip, toparlayıcı bir yönetim kurulu oluşturabilirsek, yeniden üyelerimizi işin içine dahil ederiz diye düşünüyoruz. Birleştirici, herkese kucak açan bir yönetim tarzı belirledik. Yeni projelerin son birkaç yılda üretilemediğini görüyoruz. Yeni kan, taze kan, yeni simalar her zaman için bu kurumlara pozitif değer katar. Bizim yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da her biri de bireysel olarak sosyal ve ticaret anlamda başarılı insanlar. Başkanın güçlü olması mutlaka önemli. Başkan üretken değilse güçlü olmasının bir anlamı yok. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın çok etkin rol oynayacağını düşünüyorum. Bu bir kolektif çalışma, birlikte yapılan bir iş.

Başak İçyüz: Nasıl bir ekip oluşturdunuz?
Hakan Urhan: İkili ilişkilerimizin olduğu insanlar. Bu insanların, iş yaşamlarındaki başarılarına, sosyal hayatlarındaki duruşlarına baktık. Üretken ve proje insanlarının bizimle birlikte olmasını istedik.

Başak İçyüz: Ekibinizdeki isimler belli oldu mu peki?
Hakan Urhan: Evet. Ahmet Nuri Erikoğlu, Cahide Fenli Akman, Cevat Fahri Bermant,Cengizhan Öztürk, Cihan İnceoğlu,Emel Çengel Demir,Emin Terzioğlu,Fatih Kundak, Güliz Kelleci,Halit Coza, Hasan Demir,Mehmet Erişkin, Mehmet Güney,Mehmet Çakmak, Sinan Salgar ve Serdar Dinç.

Başak İçyüz: Başkan olduğunuz takdirde, DEGİAD’da nasıl bir değişim göreceğiz?
Hakan Urhan: Ben DEGİAD’ın faaliyetlerinin çok fazla artacağını düşünüyorum. DEGİAD’da kendisine sıkıntısı var mı yok mu sorulmamış. Biz onlara dokunacağız. Üyelerinin sıkıntılarını bireysel olarak bir yere aktaramadıkları için STK’lar vardır. O yüzden sizin onlara önce ulaşmanız lazım. Böyle bir derneğin üyesi olmaktan memnuniyet duyacaklarına inanıyorum. Değişimden kastım bu. Kaf Dağı’nın tepesinde, alakasız bir porte çizmektense iç içe herkese dokunan ve ulaşabilir bir yönetim kurulu olabilirsek, o zaman üyelerimiz kendilerini daha rahat hisseder, çok daha iyi ifade eder. Bunu oluşturduğumuz takdirde birçok şeyin değişeceğine inanıyorum.

Başak İçyüz: Hazırladığınız projeleriniz var mı?
Hakan Urhan: Genel kurulda anlatmam daha doğru ama ekibimiz proje insanları. Üyelerin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ile ilgili bazı projelerimiz var. Şehrimizle ilgili elbette var. Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alacağız. Gençlerimiz de, oluşturacağımız komite ve komisyonlarda aktif çalışacaklar, hem bizim yükümüzü alacaklar, hem STK’larda pişecekler, hem de çorbada onların da tuzu olacak. Asil yönetim kurulunun yanında yardımcıları olarak çalışacak insanları hep gençlerden seçeceğiz.

Başak İçyüz: İMO’da yönetim kurulunda mısınız?
Hakan Urhan: Değilim üyeyim.

Başak İçyüz: DEGİAD’ın İMO ile birlikte ilerleyeceği noktalar olacak mı?
Hakan Urhan: Aslında Denizli’deki tüm STK’larla birlikte projeler üretmeye açığız. GEKA’yı da dahil etmek istiyoruz. Akademisyen arkadaşlarımız da var. Şehircilikle ilgili konularla onlar ilgilenecekler. Biz yönetim kurulunu oluştururken projeler üzerinden ilerledik. ‘Bu projeye bu arkadaşımız yakışır’ diye düşündük, bazı kriterleri göz önünde bulundurduk. Kaynaklarımızı birbirimize açabiliriz.

İnşaat mühendisi olmam dolayısı ile birçok projeye imza attım. Yapılmayanı yaptığımızı düşünüyorum. Acaba Denizli’de bunlar olur mu denilen işleri yaptığımı düşünüyorum. Farklı sektörlerde yer almanın insana farklı persfektifler kazandırdığını düşünüyorum. Şehrin dışına çıkıp, büyük resmi görebilmek de farklı vizyon katıyor. Yaşadığmız şehre bir borcumuz varsa, ki var olduğunu biliyorum, bunu ödemek içi yola çıktık. DEGİAD’ın da bu konuda kendimizi ifade edebileceğimiz yer olduğunu görüyoruz.

Bu şehre dokunmayı kendimize dert edindik, araştırdık, verilerimizi oluşturduk. Bir projeyi hazırlayıp ortaya koyduğunuzda ciddiyetiniz daha da artar. Söylemlerimizi de bu şekilde ifade edeceğiz. İşadamlarımızın söylemleri, siyasi olmayan, şehre, insanlara faydalı olacak söylemler olmalı.

Başak İçyüz: DEGİAD Merkezi ile ilgili düşünceleriniz neler?
Hakan Urhan: DEGİAD binası projesi aksamadan devam edecek. Benim işim bu, elimizdeki bütçeyle en güzel şekilde yapıp, hizmete açacağız.En kısa zamanda tamamlayacağız.

Başak İçyüz: Seçimlerde rakibiniz Esra Hanım. Rekabet ile ilgili düşünceleriniz neler?
Hakan Urhan: Esra Hanım benim çocukluk arkadaşım. Burada seçimi o da alabilir ben de alabilirim. Ancak tamir edilemeyecek hasarlar vermeden, seçim sürecini geçirebilmek, centilmence, etik kuralları çerçevesinde bir seçim yapabilmek en büyük başarımız olur. Benim birinci istediğim bu. Sonrasında tabi ki başkan olmak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı