REKLAMI GEÇ

Tataristan’a Bereket Enerji desteği

Tataristan’a Bereket Enerji desteği

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Bereket Enerji’nin konuğu oldu, yenilenen Yatağan Termik Santrali’nde incelemelerde bulundu. Ülke enerji yatırımlarında Türk girişimcilerin tecrübelerinden faydalanmak istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2018 Perşembe, 16:52

Denizli’nin enerji devi Bereket enerji Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov önderliğindeki heyeti ağırladı. Heyete ciddi yatırımlarla büyük değişim gerçekleşen Yatağan Termik Santrali gezdirildi, Bereket Enerji’nin çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

Konuk Cumhurbaşkanı, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı tarafından karşılandı.

Türkiye’deki enerji sektörünün genel durumuna ilişkin bilgilerin yanı sıra Bereket Enerji’nin yatırım ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Saldanlı, ““Türkiye enerji yatırımlarında büyük ilerleme kaydetti. Ülke olarak 2000’li yıllarda 29 bin megawatt olan kurulu gücümüz 83 bin megawatt’a yükseldi. Enerjide bir anlamda tarih yazıldı. Bu gelişmede, özel sektör yatırımları büyük rol oynadı. Bereket Enerji Grubu olarak önemli bir katkı sağladık. İlk hidroelektrik santrali kuran ve ilk dağıtım özelleşmesini alan grubuz. Türkiye için enerjinin önemini çok iyi biliyoruz, bu nedenle tüm çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz” dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ
Elektrik dağıtımında sektöre öncülük ettiklerini belirten Saldanlı, “Ege Bölgesi’nin 5 ilinde toplam 5 milyon aboneye yaklaşık 18 milyonluk nüfusa hizmet veriyoruz. Sürdürülebilir gelişme için kaliteye önem veriyoruz. Bu nedenle elektrik kesintilerinde Avrupa standartlarının üzerine çıktığımızı ifade edebilirim.

Bereket Enerji Grubu, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki hidroelektrik, rüzgar, güneş, termik santralleriyle kurulu gücünü 2100 megawatt’a çıkarmıştır” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ”
Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov firmanın çalışma sistemi hakkında kapsamlı bilgi aldıktan sonra kendi ülkelerinde enerji yatırımlarına verdikleri önemi anlattı. Minnihanov, dünyada hiçbir ülkenin enerji kaynaklarını değerlendirmeden gelişemeyeceğini vurgulayarak ; “Günümüzde enerjiye daha fazla ihtiyaç var. Gelişmişlik açısından ekonomik açıdan da enerji şart. Tataristan bu gerçekten hareketle enerji sektörüne ayrı bir önem vermektedir. Bu konuda Türkiye’nin tecrübesinden de yararlanmak istiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve kalite açısından en iyi sistemle elektrik dağıtımının gerçekleştirilmesi bizim temel hedeflerimiz arasında‘’ diye konuştu.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ziyaret sonrasında Bereket Enerji grubu ile işbirliği çalışmasının yapılmasını istedi. Ziyarete, Tataristan Uluslararası ve Dış Ekonomi İlişkiler Danışmanı Radik Gimatdinov, Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin ve Tatenergo Şirketi Genel Müdürü Rauzil Haziev de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı