REKLAMI GEÇ

“Türkiye ve TMMOB’dan elini çek”

“Türkiye ve TMMOB’dan elini çek”

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 10. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştiriyor. Esnaf Sarayı’nda yapılan toplantıya katılan TMMOB 2. Başkanı Hüseyin Yeşil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a istifa çağrısında bulunarak, “Türkiye’den ve TMMOB’dan elini çek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 16:46

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Denizli Şubesi, 10. Olağan Genel Kurul Toplantısının ilk gününü, Esnaf Sarayı’nda gerçekleştirdi.

Genel Kurul Toplantısına, TMMOB Yönetim Kurulu İkinci Başkanı elektrik mühendisi Hüseyin Yeşil, EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş, İzmir Şube Başkan Yardımcısı Hacer Öztura Şekerci, CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu denizli-emo-huseyin-yesil-icve Elektrik Mühendisleri Odası üyeleri ile davetliler katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’ASESLENDİ
TMMOB Yönetim Kurulu 2. Başkanı Elektrik Mühendisi Hüseyin Yeşil, bugüne kadar hiçbir hükümet tarafından kullanılmayan ve 1980 darbesinden kalma yasa ile TMMOB üzerinde baskı oluşturmaya çalışmakla suçladığı AK Parti Hükümeti’ne karşı bilim ve tekniği halkın yararına kullanmaya devam edeceklerini belirti. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını da değinen Yeşil, “Başbakan’ın elini yalnızca TMMOB’un üzerinden değil, Türkiye’nin de üzerinden çekmesi gerekir” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağırdı.

“POLİTİKA YAPMAYA DEVAM”
EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş ise konuşmasında, AK Parti Hükümetinin uyguladığı politika ve baskıcı tavrın adının faşizm olduğunu vurgulayarak, “Mimar ve mühendisler çevreyi ve doğayı koruduğu gerekçesiyle politika yapmakla suçlanıyor. Bilim ve tekniği emperyalizm ve sömürgenlerin değil halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Yanlışlarındenizli-emo-cengiz-goltas-ic karşısında olmak, doğa ve çevreyi korumak politika yapmaksa ben size daha fazla politika yapın derim. Evet biz politika yapıyoruz. Bir yıl içerisinde 20’in üzerinde forum, sempozyum düzenlemişiz. Mesleki sorunlarımızın yanı sıra yanlış uygulamalara karşı da tavır almışsız. Almaya da devam edeceğiz. Asla yandaş olmayacağız” diye konuştu.
Göltaş, Siyaset Bilimcisi Dr. Lawrence Britt’in tespit ettiği faşizmin 14 karakteristik özelliğini hatırlatarak, “Bugün Türkiye’de gelişen olaylara bakıldığında Britt’in tespit ettiği 14 maddenin bir çoğunun yaşandığını görürsünüz. AK Parti hükümetinin uyguladığı rejim tam bir faşizmdir” dedi.

denizli-emo-genel-kurul-h

EMO’nun Genel Toplantısına katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay sırasıyla yaptıkları açılış konuşmasında meslek örgütlerinin ülke yönetimindeki öneminden bahsederek, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılıktan ancak yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesiyle kurtulacağını vurguladılar.

İKİ LİSTE YARIŞACAK
Abdullah Şavklı ile öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Özek’in başkanlık için yarıştığı Genel Kurulda, 975 üye oy kullanacak.

Abdullan Şavklı’nın listesinde, Bülent Pala, Turay Volkan Ayanoğlu, Ceyhun Yenişehirli, Adnan Ünay, Eylem Ölmezoğlu Poyraz ile Temel Özenmiş yer alıyor.

Ahmet Özek’in listesi ise şu isimlerden oluşuyor: Mehmet Yıldız, Ömer Uslu, Ramazan Kuzu, Halil Özkan, Çağrı Ayten ile Mustafa Tümbek

Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde genel kurulun yarınki bölümünde ise oy verme işlemi gerçekleştirilecek. EMO’nun yeni başkanı Pazar günü belli olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı