REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci’nin nitelikli insan tespiti yankı buldu

DSO Başkanı Keçeci’nin nitelikli insan tespiti yankı buldu

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci geçtiğimiz günlerde “Tekstil sektörü için nitelikli insan yetişmiyor” demiş ve fakültelerin Tekstil Mühendisliği Bölümleri’nin öğrencisiz olduğuna dikkat çekmişti. Keçeci’nin bu tespiti yankı buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2018 Perşembe, 12:24

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin tekstil sektörü için nitelikli insan yetişmediği konusunda yaptığı ve dillendirdiği tespitler yankı buldu. Gazetelerin okuyucularıyla paylaştığı Keçeci’nin bu tespitini dikkate alan birlikler ve sendikalar, konu ile ilgili eğitim seferberliği için düğmeye bastılar.

Müjdat Keçeci; daha önce tekstil sektöründe yaşanan nitelikli insan kaynağı ihtiyacı konusunda tespitlerde bulunmuş, tekstil ülkesi olan Türkiye’de tekstil mühendisliği eğitiminin bugüne kadar ki en zor dönemini geçirdiğini söylemişti. Ayrıca keçeci açıklamasında üniversitelerin Tekstil Mühendisliği Fakültelerini öğrencilerin tercih etmediğini ve bu nedenle bazı üniversitelerde tekstil mühendisliği bölümünün kapatılmak zorunda kalındığının altını çizmişti.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci’nin bu tespitlerine İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’ndan cevap geldi. Birlik ve sendikalar Keçeci’nin tespitleri doğrultusunda harekete geçti ve Türkiye genelinde konu ile ilgili bir eğitim seferberliği başlatılması için düğmeye bastı. Bu çalışmaların da Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği içinde yapılacağı belirtildi.

Diğer taraftan DSO Başkanı Keçeci, görüşlerinin ve tespitlerinin dikkate alınması ile birlikte bu konuda çalışma başlatılacak olmasını öğrenmenin son derece memnun edici olduğunu söyledi.

Yorumlar

Basicman   -  Bağlantı 6 Aralık 2018, 13:08

Klasik Türk mantığı.evdeki gitmiş şimdi kapı kilitliyorsunuz.zamanında tekstil mühendisliği mezunlarını tukaka yaptınız,çekirdekten yetişmeli dediniz,sonra bunlar yüksek maaşlı olurlar,gerek yok dediniz,şimdi nitelikli eleman yetişmiyor diyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı