REKLAMI GEÇ

SANAYİCİLERİN ENERJİ TURU

SANAYİCİLERİN ENERJİ TURU

Denizlili sanayiciler, üretim maliyetlerinde en önemli kalem olan enerji konusunda bilgi edinmek üzere iki ayrı gruba ait santrallere gezi gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2014 Cuma, 13:36

Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis üyelerinin, Zorlu Enerji’ye ait Sarayköy Jeotermal Enerji Tesisi ile Bereket Enerji’ye aitFeslek Hidroelektrik Santrali gezilerine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak, Sarayköy Belediye Başkanı A. Necati Özbaş, DSOBaşkanı Müjdat Keçeci ve DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu da katıldı.

Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş’ye ait jeotermal enerji tesisinin gezisinde üretimle ilgili verilen bilgide, kurulu gücün 80 MWh olduğu, eski ve yeni iki santralden oluşan tesisteki proses tekniklerin Türkiye’de ilk kez burada kullanıldığı ifade edildi.

Buharkent’teki Feslek Hidroelektrik Santrali’nin de Bereket Grubu’nun birçok hidroelektrik santralinden biri ve kurulu gücün8 MWh olduğu, barajda tutulan suyun yaklaşık 28 metre yükseklikten düşümü ile elektrik enerjisi elde edildiği kaydedildi.

Geziyi değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Enerji, son zamanlarda yıldızı parlayan bir sektör. Sadece Türkiye’de değil, Denizli’de de enerji yatırımlarının hız kazanmış olması bizleri sevindiriyor” dedi.

Zorlu ve Bereket gruplarını cesur ve girişimci karakterleriyle bugün enerji piyasasından aldıkları pay dolayısıyla kutlayan Keçeci, ‘Bu üst düzey tesisleri örnek almak yetmiyor. Aynı zamanda bu tesisleri Denizli’ye ve ülkemize kazandıran girişimci ruhu da örnek almak gerekiyor. Sanayicinin çevremizdeki bu teknolojiden bilgi sahibi olması ve kendi faaliyetleri dışında yer alan sektörlerdeki gelişmeleri de bu şekilde teknik ziyaretlerle yerinde görmesi oldukça faydalı oluyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı