REKLAMI GEÇ

Aile çiftçiliği yerel ekonomi için önemli

Aile çiftçiliği yerel ekonomi için önemli

Vali Şükrü Kocatepe, aile çiftçiliği uygulamasının özellikle de sosyal korumaya ve toplumların refahına yönelik politikalarla desteklendiğinde, yerel ekonomilerin canlanması için de bir fırsat olarak ortaya çıktığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2014 Perşembe, 09:31

Kocatepe, Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu yılın temasının “Aile Çiftçiliği: Dünyayı Besle, Yeryüzünü Önemse” olarak belirlendiğini, aile çiftçiliğinin hem gelişen, hem de gelişmekte olan ülkelerde gıda üretim sektöründe tarımın en etkili unsurlarından birisi olduğunu ifade etti.

FAO’nun tespit ettiği rakamlara göre dünya genelinde 500 milyonun üzerinde aile çiftliği bulunduğunu, bunun da çiftçi işletmelerinin yüzde 98’inden fazlasını oluşturduğunu bildiren Kocatepe, şunları kaydetti:

“Dünyada açlıkla yapılacak mücadelenin başarıya ulaşılması için aile çiftçiliği mutlaka önemsenmeli ve desteklenmelidir. Aile çiftçiliği, özellikle de sosyal korumaya ve toplumların refahına yönelik politikalarla desteklendiğinde, yerel ekonomilerin canlanması için de bir fırsat olarak ortaya çıkmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı