REKLAMI GEÇ

Her yıl ortalama 259 dekarlık ormanı kaybediyoruz

Her yıl ortalama 259 dekarlık ormanı kaybediyoruz

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Denizli’de her yıl ortalama 90 orman yangını çıktığını ve bu yangınlarda 259 hektarlık ormanlık alanın yandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2010 Perşembe, 17:56

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 1 Haziran’da başlayacak yangın sezonu öncesinde, Çamlık Mesireliği’nde, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı yapıldı.

Vali Yavuz Erkmen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Çardakçı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ve daire müdürleri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, Denizli’de her yıl ortalama 90 adet orman yangını çıktığını ve 259 hektar ormanlık alanın yandığını söyledi. Yangın öncesi bir takım hazırlıkların yapıldığına dikkat çeken Oklu, bu kapsamda, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürüttüklerini, hazırlık ve değerlendirme toplantıları, hizmet içi eğitimler ve orman köylülerine yönelik etkinlikler düzenlendiğini, teknik faaliyetler yürütülerek, orman yollarının bakımı, yangın emniyet yol ve şeritlerinin bakımı ile yangın havuzlarının bakımının yapıldığını belirtti. Orman Bölge Müdürü Adem Oklu ayrıca, Denizli’de 5 adet dozer, 5 adet greyder, 1 adet loder, 5 adet treyler, 34 adet arazöz, 6 adet tanker, 4 adet ilk müdahale aracı ile 1 adet helikopter ve 107 adet teknik personel, 81 adet orman muhafaza memuru ve 350 adet yangın işçisi ile yangınlara müdahale edildiğini sözlerine ekleyerek, İl Özel İdaresi tarafından 123 köye 3’er tonluk köylülerin yangına ilk müdahaleyi yapmaları için su tankeri dağıtıldığını ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, orman yangınları ile mücadelenin ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Biz bir taraftan teşkilat olarak o işin üzerine eğiliyoruz, bir taraftan da halkı bilinçlendirip halkın ormanlara sahip çıkmasını arzu ediyoruz. Denizli’de vatandaşlar bu konuda duyarlı. Diğer bütün kurumlar da bu konuda orman teşkilatına yardımcı oluyorlar. Denizli’de güzel bir işbirliği var. Geçtiğimiz yıllarda çevremize baktığımız zaman bizden daha az ormanlık alana sahip olan illerin çok daha fazla yangınla karşılaştığını ve çok daha büyük alanlarının yandığını görüyoruz. Bu bilincin artarak bundan sonra da devam etmesini arzu ediyoruz. Yangın havuzlarının yapılması ve köylere tanker dağıtılması, Türkiye’de ilk defa Denizli’de başlatıldı. Çevre Bakanlığımızca da bütün illere örnek gösterildi. Önemli olan halkımızı eğiterek kendi varlığımıza sahip çıkmamız. Helikopterlerin de devreye girmiş olması yangınlara kısa sürede müdahale edilmesinde yararlı oluyor. Ancak önemli olan tabii ki ormanların bizim milli servetimiz olduğunu bilerek, onları koruyup yaşatmamız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı