REKLAMI GEÇ

Onlar okullu nar üreticileri

Onlar okullu nar üreticileri

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Çiftçi Tarla Okulu” sona erdi. Şubat ayında başlayan ve nar eğitimi ile tamamlanan okuldan mezun olan 31 üreticiye sertifikaları verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 15:05

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Pamukkale İlçe Tarım Müdürlüğü’nce 7 Şubat 2015 tarihinde Pamukkale’ye bağlı Yeniköy Mahallesi’nde başlatılan Çiftçi Tarla Okulu, nar eğitimi ile sona erdi. Kursa katılan nar üreticileri, Pamukkale Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Pamukkale Belediye Başkanı Yardımcısı Türkay Gözlükaya, İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, İlçe Müdürü Erdal Çalış ve üreticiler katıldı.

tarim_tarla_okulu_ic

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü sezgin Kutlu, “Çiftçi Tarla Okulu”na devam eden 35 nar üreticisine, üretim sezonu boyunca budamadan başlayarak gübreleme, sulama, meyve seyreltme, hastalık ve zararlılarla ilgili toplam 16 derste eğitim verildiğini açıkladı.

Kutlu, “Eğitimlerde üreticilere kendi bahçesinin uzmanı olmalarını sağlayacak bilgiler verildi. Bu eğitimi alan çiftçilerimiz üretimde verimliliği ve kaliteyi artırabilecek, hastalık ve zararlılarla ilgili mücadele edebilecek şekilde yetiştiler” dedi.
Açılış konuşmasının ardından “Çiftçi Tarla Okulu”nu başarıyla bitiren 35 nar üreticisine sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı