REKLAMI GEÇ

Tarımsal sulamaya hibe desteği

Tarımsal sulamaya hibe desteği

Üreticilere “Kırsal Kalkınma Destekleri” kapsamında, bireysel sulama sistemleri desteği sağlanacak. Hibe programından yararlanmak isteyenlerin 13 Haziran’a kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2016 Salı, 12:19

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında üreticilere ihtiyaç duydukları bireysel sulama sistemlerini kurabilmeleri için yüzde 50 hibe desteği sağlayacak. Konu ile ilgili 2016/13 nolu tebliğ 29.04.2016 tarih ve 29698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu programla tarla içi damla sulama, tarla içi yağmurlama, tarla içi mikro yağmurlama, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistemi, güneş enerjili sulama sistemi kurulması desteklenecek.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemi’nde yer alanlar, beş destekten birisini tek parsel için tercih edebilecek. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler de, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvuruda bulunabilecek.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler, başvurularını 13 Haziran’a kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapalabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı