REKLAMI GEÇ

Filiz: Devleti yönetme yetenekleri yok

Filiz: Devleti yönetme yetenekleri yok

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP ve MHP’ye “Onlarda devlet yönetme yüreği ve yeteneği yok” sözleriyle yüklenirken, milletin karşısına tek başına iktidar adayı olarak çıkabilecek tek partinin AK Parti olduğunu savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2015 Cuma, 16:19

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı açıklamada, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi uzlaşmaya dayalı sisayetten uzak durmak, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmakla suçladı. Siyasetin en başta sorumluluk alabilmek olduğunu vurgulayan Filiz, şöyle devam etti:

“İlk görüşmede ‘tabanlarımız yakın’ dedik. MHP değil ama Bahçeli her gittiğimizde ‘hayır’ dedi. En son terör saldırıların da başbakanımız çağırdı gene ‘hayır’ dedi. Hiçbir konuda hayırdan başka bir cevap almak mümkün olmadı. Terörle mücadele edin diye yıllardır söyleyen Bahçeli, şimdi kayıp. Bahçeli, kurucu ve uzlaşmaya dayalı bir siyasetten uzak durdu. Hep reddetti. ‘İstemem, asla olmaz’ dedi. Olurunu göstermedi. Gösterdiğinde ise sorumluluk üstlenmedi. Dahası parti içinden ya da dışından gelen her türlü eleştiriyi, ihanet içinde olmakla özdeşleştirerek karşıladı.”

“1 KASIM’DA HALK HESABINI SORAR”
Devlet Bahçeli’nin millete verebileceğin hiçbir şey kalmadığını söyleyen Filiz, “Bu millet sana 80 milletvekili verdi ama sen ülkenin en zor günlerinde kendi kılını kıpırdatmadığın gibi, parti üzerindeki hegemonyanı düşünerek despot bir tavırla bu vekillerin hür iradelerini gasp edip millete hizmet etmelerini önledin. Eminim 1 Kasım’da bunu halkımız sandıkta soracaktır. Sayın Bahçeli, seçim beyannamesi toplantısında, koalisyonla ilgili 1 Kasım’dan sonra koalisyon şartları çıkarsa ‘yapabilirim’ dedi. 4 ay önce aklın neredeydi diye sormazlar mı adama?” dedi.

“ÖNCE BELEDİYELERİ, SONRA ÜLKEYİ YÖNETİN”
Eleştirilerini CHP’ye de yönelten Filiz, “Muhalefet partisinin halka direk dokunabileceği, iktidar alternatifi olduğunu hissettirebileceği tek yer yerel yönetimlerdir. Olumlu anlamda ‘işte CHP’nin belediyecilik anlayışı bu’ diye gösterecekleri kaç belediyeleri var? Siz önce İzmir başta olmak üzere belediyelerinize bir el atın, yönetmeyi becerin bir görelim. Sonra bu ülkeyi yönetmeye aday olun” ifadelerini kullandı.

“MESELE MEMLEKET MESELESİDİR”
Devlet yönetme yüreği olmayanların bu ülkeye faydası olmayacağını belirten Filiz, “1 Kasım’daki seçimde millet, hizmete koşan dava adamlarıyla hizmetten kaçanları ve hizmet vermeyi beceremeyenleri birbirinden ayıracaktır. Şu 4 ay gösterdi ki milletin karşısına tek başına iktidar iddiasıyla çıkabilecek tek parti AK Parti’dir. Milletimizin sesine kulak veren tek parti AK Parti’dir. AK Parti için mesele şahsi mesele değildir. Mesele memleket meselesidir. Onlarda devlet yönetme yüreği ve yeteneği yok. İşte bu yüzden 1 Kasım’da ‘tek başına iş başına’ diyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı