REKLAMI GEÇ

Özkan: Meclisin yeni içtüzüğe ihtiyacı var

Özkan: Meclisin yeni içtüzüğe ihtiyacı var

Meclis İçtüzüğünün değiştirilmesi için partiler arasında uzlaşma sağlanamadı, ortak komisyon kurulamadı. AK Parti kendi teklifini getirecek ve diğer partilerin desteğini isteyecek. Konuyu katıldığı bir iftar programında değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan Meclisin yeni bir iç tüzüğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2017 Cumartesi, 11:27

Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin verimli ve etkin çalışması için bu amaca uygun dizayn edilmiş bir içtüzüğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Meclisin, sınırsız ve sonsuz bir şekilde devam eden sataşmalarla, ardı arkası kesilmeyen araştırma önergeleri ile kilitlendiğine dikkat çeken AK Partili Vekil, “Meclis Reform kabiliyetini yitirmektedir. Genel Kurul’daki sataşmalarla da görüşülen kanun teklif ve tasarıları sekteye uğratılmakta, engellenmeye çalışılmaktadır. İhtisas komisyonlarının verimli çalışmasına olanak vermemektedir” dedi.

Millet Meclisi’nin milletten aldığı yetkiye uygun çalışma yapabilmesi için verimliliği sağlaması gerektiğini ifade eden Denizli Milletvekili Özkan, bunun yanında demokratik müzakere yöntemlerini de Meclisin ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

“16 Nisan’da Halk oylaması ile kabul edilen anayasa değişikliğinin getirdiği içtüzükteki uyum düzenlemeleri de ivedilikle hayata geçirilmelidir.” diyen Özkan, “Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması, gensoru uygulamasının kaldırılması, başbakanlık makamının sonlanması ve yeni Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne göre düzenlenmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, verimli aynı zamanda müzakereci bir anlayışla dizayn edilmiş içtüzüğe ihtiyaç duyduğunu da yineledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı