REKLAMI GEÇ

Filiz’den Yaşlılar Haftası mesajı

Filiz’den Yaşlılar Haftası mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 18-24 Mart arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2018 Salı, 16:56

Filiz mesajında “Her insan beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir. Yaşlılarımızın hayat standartlarını yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek, projeler üretiyoruz. Tecrübe ve birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesizi genç nesillere örnek teşkil edecek” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin yaşlılara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Filiz, yaşlılara yönelik düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek 16 yıllık süreçte yaşlılara yönelik partisinin yaptığı hizmetlerini özetledi.

Filiz, “Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini 2007 yılında başlattık. Evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunuyoruz. 856 Bin Hizmet sunulan hasta bulunmaktadır. Huzur evinde kalmak istemeyen büyüklerimizin ev ortamında yaşamalarını hedefledik. Bu vesile ile ‘Yaşlı Yaşam Evi Projesi’ni 17 Ağustos 2012 tarihinde başlattık. 65 yaşını doldurmuş, kimsesiz ve güçsüz vatandaşlara aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkânları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. 65 yaş üstü aylığını 2002-2018 yılları arasında 8.4 katına çıkardık. Maaş kuyruklarında çekilen çileye son verdik. 65 yaş üstü vatandaşlarımız artık şehir içi ulaşım ücreti ödemiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı