REKLAMI GEÇ

Örki’nin adaylığı belli değil

Örki’nin adaylığı belli değil

AK Parti İl Başkanı Avni Örki, partisinin 5. Olağan kongre sürecinin 25 Ekim’de delege seçimleriyle başlayıp, 22 Şubat 2015’te sona ereceğini açıkladı. Kendisinin il başkanlığına aday olup olmayacağı sorulan Örki, “Henüz istişare yapamadık, daha sonra açıklayacağım” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2014 Cuma, 16:58

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Partili ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla toplantı yaptı. 25-26 Ekim tarihlerinde delege seçimleriyle başlayacak olan kongre sürecinin 22 Şubat 2015’te sona ereceğini belirten İl Başkanı Örki, Türkiye genelinde 15 Eylül tarihinde başlayan kongre sürecinin Denizli’de 25 Ekim’de, yapılacak olan delege seçimleriyle start alacağını belirtti.

AK Partili ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarına seslenen İl Başkanı Avni Örki, 5.Olağan Kongrenin, Ak Parti iktidarının yeni Türkiye hedefi, çözüm süreci ve yeni anayasa için önemli olduğunu vurguladı. 5. Olağan Kongre’nin AK Parti için 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere hazırlık kongresi olduğuna dikkat çeken Örki, “5. Olağan Kongre bir kardeşlik kongresi olacak. Çünkü Türkiye üzerinde ciddi oyunların oynandığının farkındayız. Bayramın 4. Günü başlayan ve ülkeyi kana bulayan bu oyunlara karşı kardeşlik mesajı vermeliyiz. O nedenle bu kongre çok önemli” dedi.

GENEL BAŞKAN DAVUTOĞLU KATILACAK
Örki, ilçe ve il kongrelerinin tarihlerini belirlemediklerini belirterek nedenini şöyle açıkladı:
“Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, il kongresine katılmak istediğini belirtti. Biz de il kongremizin tarihini, Başbakan ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun programına göre belirlemek istiyoruz. İlçe kongreleri ise İl Kongresinin tarihine bağlı olarak tespit edilecek. Ancak kongre sürecimiz, 25-26 Ekip tarihlerinde mahallelere sandık konularak, ilçe delege seçimi ile başlayacak. 1 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında İlçe kongrelerimizi, 22 Kasım 2014-22 Şubat 2015 tarihleri arasında da il kongremizi tamamlamış olmamız gerekiyor.”

YİNE AÇIKLAMADI
Geçen hafta düzenlediği basın toplantısında il başkanlığına aday olup olmayacağını, Bakan Nihat Zeybekci ve Denizli Milletvekilleri ile istişare ettikten sonra açıklayacağını belirten Avni Örki’ye yine aynı soru soruldu. Örki, “Henüz istişare yapamadık. Onu daha sonra açıklayacağım” dedi.

Yorumlar

Bülent bilgin   -  Bağlantı 11 Ekim 2014, 03:43

Başka partiden olmama rağmen genç olmasından dolayı destekliyorum. Ama kaçıncı sıra verirler bu önemli. Bence. Ilk 3 olursa garanti ama seçile meyecek yerde 4. Sıraya düşerse o zaman boşuna bu sefer 4 . Kişi milletvekili olamaz oy kaybı cokk!!!

KESİN ADAY   -  Bağlantı 11 Ekim 2014, 01:30

kesin aday ama 4. sıradan olursa seçilemez .Denizli bu sefer AKP 3 CHP 2 MHP 2 olur ispatı ise son secimlerdeki YÜZDE 7 ye yakın oy kaybı.BUNDAN hiç bir parti 4. adayı millet vekli yapamaz .Umarım başkanımızı secilecek yerde 3. sırada görmek.

İBO   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 20:17

BÜYÜK ABEYLERİNE SORMASI LAZIM BAŞKAN OL DERLERSE OLACAK OLMA SENİ MİLLET VEKİLİ YAPALIM DERLERSE M.VEKİLİ OLACAK AVNİ…salon boş ya meclis üyelerinide çagırsaydınya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı