REKLAMI GEÇ

AKIN VAR CHP’YE AKIN!

AKIN VAR CHP’YE AKIN!

Hafta sonu Ankara’da düzenlenen kurultayla yeni bir döneme giren CHP’deki değişim rüzgarı, ilk meyvelerini vermeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2010 Pazartesi, 17:48

“Güvenilir, halktan biri, alışılmış siyasetçi profilinden farklı. Onun için biz de artık elimizi taşın altına koymaya karar verdik…” Bu sözler belki de hayatlarında ilk kez bir siyasi parti binasına adım atan Denizlili yurttaşlara ait. Belgelerle konuşan, yolsuzlukların üzerine giden ve bu yönüyle kısa sürede farklı kesimlerden çok sayıda yurttaşın ilgisini çeken Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen tarihi CHP kurultayının ardından parti genel başkanlığına getirilmesi, özellikle sosyal demokrat çizgide olmalarına karşın, partiye bir şekilde üye olmaktan çekinen kesimi CHP’ye yöneltti.

CHP Denizli İl Örgütü’nün Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan il binası, sabahın erken saatlerinden itibaren, ellerinde ikişer adet fotoğrafları ve nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte, çok sayıda yurttaşın üyelik başvurusu için akın etmesi nedeniyle, alışılmışın dışında bir hareketliliğe sahne oldu.

Kılıçdaroğlu rüzgarının daha ilk günden etkisini gören CHP İl Örgütü’nün ağzı kulaklarında. Gün boyu parti binasına akın eden farklı kesimlerden yurttaşları ağırlayan İl Başkanı Zafer Gönenç, bir taraftan telefonla bir taraftan da bizzat partide yüz yüze tebrikleri kabul ediyor. “Yeni sürecin ve bu süreçte örgüt olarak ne denli doğru bir karar almış olduğumuzun farkına vardık. İnanılmaz olumlu tepkiler alıyoruz. Bugün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaşımız parti binamıza gelerek üyelik işlemi yaptırdı” diye konuşan Gönenç, yaşanan ilgiyi “Bugün adeta bir bayram günü gibi” sözleriyle özetledi.

Gönenç üye olmak için parti binasına gelenlerin çoğunluğunu gençlerin ve kadınların oluşturduğunu belirtirken, üyelik işlemi için gelenlerin arasında, yıllar önce bir nedenle partiye küsmüş, bu nedenle istifa etmiş isimlerin de olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğuna dikkat çekti. Gönenç, “Bu ilgi artarak devam edecek. Partimizin kapısı tüm yurttaşlarımıza açık. Yalnızca üye olmaya değil, olumlu olumsuz tüm eleştirilerini söylemeleri için de bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı