REKLAMI GEÇ

Arslan: Özerlik safsatası PKK’ya verilen tavizlerin sonucudur

Arslan: Özerlik safsatası PKK’ya verilen tavizlerin sonucudur

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bölücü örgütün Hakkari, Şırnak, Batman, Yüsekova, Varto, Cizre, Silvan ve Nusaybin’de sözde özerklik ilan etmesini “safsata” olarak nitelendirdi ve bunun PKK’ya verilen tavizlerden kaynaklandığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2015 Pazartesi, 17:27

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, PKK’nın özerklik açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. “Cumhurbaşkanı Anayasayı hiçe sayarsa, ‘Türkiye’de yönetim şekli fiilen değişmiştir’ derse, bu tür açıklamaları fırsat bilen bölücüler, Hakkari, Şırnak, Batman illerinde ve Yüsekova, Varto, Cizre, Silvan, Nusaybin’de özerklik ilan etmeye kalkarlar” diyen Arslan, güvenlik zaafiyetinin sonucu bu talihsiz ve çirkin açıklamaların yapıldığını ifade etti.

PKK’nın yaptığı bu açıklamaların Türkiye Cumhuriyeti’ne başkaldırı olduğunu kaydeden Arslan, artan terör olayları ve saldırılarıyla PKK’nın özerklik için fırsat kolladığını, devletin içine düşürüldüğü durumun temel sorumlusunun mevcut iktidarın, “ne istedilerse verdik” diyenlerin olduğunu söyledi.

Şımaran, taviz üzerine taviz koparan PKK’nın şimdi iktidarın zaafiyetinden faydalanarak, “biz devletin atadığı valileri ve kaymakamları istemiyoruz . Biz artık özerk olmak istiyoruz” noktasına geldiğini kaydeden Arslan, “PKK kadrolarının özerklik hamlesi, Cumhurbaşkanının ise fiili rejim değişikliği açıklamaları tümüyle hükümet boşluğundan kaynaklanmaktadır. Bunun çözümü ulusal birlik ve bütünlükten geçmekte olup, bir an önce koalisyon hükümeti kurulmalıdır” dedi.

CHP’nin bölünmeye ve özerkliğe asla izin vermeyeceğini vurgulayan Arslan, “Bugün özerklik saftasıyla ülke topraklarımızda bölünme adımı atan terör kadrolarını cesaretlendirenler, aylardır terör kadrolarına silah bıraktırmadan müzakere masası kuranlardır. Terör örgütü ve siyasi uzantılarının cirit atmasına, hatta gündemi belirlemesine yol açan siyasi iktidar kadroları, devletin terör karşısında gücünü göstermesini geciktirmişlerdir. Devlet, kurulacak yeni koalisyon hükümetiyle yeniden güvenliği sağlamalı, birliği ve beraberliği kurmalıdır. Türkiye’nin özerklik safsatasından kurtulmasının yolu, devleti yeniden ayağa kaldıracak kararlı bir hükümetten geçer. Ülkemizin her yerinde güvenliği, birlik ve beraberliği sağlayacak iradeye bağlıdır” diye konuştu.

Yorumlar

Türkiyem   -  Bağlantı 18 Ağustos 2015, 09:05

chp atmıyor zorunamı gitti pkk yla kol kola olanları taviz verenleri megri megri diye anıranları dolmabahçede anlaşıp seçimde oy kaybetince hdp ye suç atanları daha sayımmi..?

erdoğan   -  Bağlantı 17 Ağustos 2015, 23:40

cehape bir iktidara delse şu memleketi bi yola getirse diyeceğim ama 25 leri geçemiyor ondan sonrada böyle atıp tutuyorlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı