REKLAMI GEÇ

Başsorgun: Dilekçe yazma hakkınız bile kalmayacak

Başsorgun: Dilekçe yazma hakkınız bile kalmayacak

Denizli Adliyesi’ne giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Aydemir’e seslenen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Seçkiner Başsorgun, “Önce kendi haklarınıza sahip çıkın. Aksi takdirde adliyeye gidip dilekçe yazma hakkınız bile kalmayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2016 Perşembe, 17:57

CHP Kadın Kolları Başkanı Sündüz Seçkiner Başsorgun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Aynur Aydemir’e son yıllarda artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti hatırlattı ve “Önce kendi haklarınıza sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencisi Özgecan’ın bir yıl önce öldürüldüğünü, kadınların sokak ortasında öldürüldüğünü anımsatan Başsorgun, “Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için hükümet yetkilileri tarafından en küçük bir adım dahi atılmamaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı karşımıza çıkıp ‘kadını şiddetin öznesi yaptılar’ diyerek sorunu küçültmeye, önemsizleştirmeye çalışmaktadır. İktidarlarında 2015 yılında kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığı bir dönemde kendini erkeklerle eşit görmeyen bir anlayıştan fazlasını beklemek de sanırım bir hayal olmuş durumdadır” ifadesini kullandı.

ÖNCE KENDİ HAKKINIZA SAHİP ÇIKIN
Açıklamasında, “Unutmayın ki, eğer bugün kendi haklarınız için mücadele vermezseniz, yarın sokağa çıkacak, adliyeye gidip koltuk kapma mücadeleniz için Sayın Genel Başkanımızı şikayet yarışı için dilekçe yazma hakkınız bile kalmayacak” diyen Başsorgun, şunları kaydetti:

“AKP Denizli Kadın Kolları, kadın cinayetleri ve çocuk gelinler sorunu iktidarınızda devleşirken hiç konunuz kalmadı mı? Kadına şiddetten haberiniz var mı? Kadını aşağılayan, ikinci sınıf gören partinizin farkında mısınız? Eşlerinize imam nikahı serbest bırakıldı, bunu biliyor musunuz? Eşlerinizin 13 yaşında kızlarla ve kayınpederin geliniyle evlenmesi artık normal gösterilen partinizin bu anlayışını neden sorgulamıyorsunuz? Her gün bir cinayete kurban giden kadınlar mı partiniz hakkında suç duyurusunda bulunsun? Gözü yaşlı çocuk gelinler mi? Okutulmayan kızlarımız mı? Gece sokağa çıkma özgürlüklerinin, tecavüzden daha ağır bir suç sayılan kalan kadınlarımız mı?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı