REKLAMI GEÇ

Bilal Duran’ın ihracı kaldırıldı

Bilal Duran’ın ihracı kaldırıldı

CHP Denizli örgütünde mahalle delegesi seçimleri sırasında bir kavgaya karıştığı gerekçesi ile partiden ihraç edilen eski il yöneticisi Bilal Duran, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile aklandı. Kurul kararında ‘yeterli ve inandırıcı delil yok’ dedi. Duran’ı Sedat Demirci yönetimindeki Merkezefendi yönetimi disipline sevk etmişti.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 12:17

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il eski yöneticisi Bilal Duran’ın partiden ‘kesin ihracı’na ilişkin karar CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kaldırıldı. Duran kurul kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra karar metnini sosyal medya takipçileri ile paylaştı ve partililerden de büyük destek gördü. İşte Duran’ın yıllardır hizmet verdiği CHP’den uzaklaştırılmasına neden olan ve yeniden partiye dönüşünü sağlayan sürecin detayları…

DELEGE SEÇİMLERİNDE TARTIŞMA ÇIKMIŞTI
Disiplin sürecini başlatan olay Merkezefendi İlçe Başkanlığı’na bağlı Gerzele Mahallesi’nde yaşanmıştı. Kongreler takviminin başlamasından sonra Eylül ayında bu mahallede yapılan delege seçimleri sırasında tartışmalar yaşanmıştı. Dönemin Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ve yönetimi bu tartışmalardan eski il yöneticisi Bilal Duran’ı sorumlu tutmuş, kavga yaşandığı gerekçesi ile disiplin süreci başlatmıştı.

PARTİYİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜN
Gerzele’de yaşananların ardından Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ve yönetimi eski il yöneticisi Bilal Duran’ın disipline sevk edilmesi amacıyla il yönetim kuruluna müracaat etti. Bu müracaatta “Delege seçimlerinde kavgaya karışmak, partiyi kamuoyunda küçük düşürmek” gibi suçlamalar yer aldı. Teoman Sancar başkanlığındaki il yönetim kurulu da bu müracaatı değerlendirerek oy çokluğu ile Duran’ı İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

SAVUNMASI ALINDI AMA…
İl disiplin kuruluna savunma veren Duran olaylara karışmadığını, partiyi küçük düşürecek hal ve hareketlerde bulunmadığını anlatsa da sonuç alamadı. 9 kişilik il disiplin kurulunda iki üye geçici ihraç yönünde oy kullanırken 7 üye kesin ihracı oyladı ve ihrac işlemi gerçekleşmiş oldu. Bunun üzerine Duran, Ankara’daki Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz etti. Yüksek Disiplin Kurulu ise Bilal Duran’ın durumunu geçen yıl Aralık ayında gündemine aldı.

YÜKSEK DİSİPLİNİN GEREKÇELERİ ŞAŞIRTTI
CHP Yüksek Disiplin Kurulu 15 üyenin katıldığı Aralık ayındaki toplantısında aralarında Bilal Duran’ın da bulunduğu pek çok disiplin konusunu görüştü. Duran’ın dosyasına ilişkin yapılan değerlendirmede savunmaların ve delillerin incelendiği vurgusu yapıldıktan sonra, “disipline sevke neden olan suçun yapıldığına dair yeterli derecede kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı anlaşıldı” ifadesi ile kayda alınan kararda Bilal Duran için’ceza verilmesine yer olmadığına’ hükmedildi.

“İTİRAZIMIZI YAPTIK, BEKLİYORDUK”
Yüksek Disiplin Kurulu’nun Aralık ayında verdiği karar kendisine yeni tebliğ edilen Bilal Duran geride kalan sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bana isnad edilen suçların hiçbirini gerçekleştirmediğimi, partimi asla küçük düşürmediğimi savunmamda da söylemiştim. Bir iftira ile karşı karşıya kaldım. İtirazlarımı yapıp beklemeye başlamıştım. Yüksek Disiplin Kurulu yaşanan süreçte uzaktan yakından ilgim bulunmadığı için önce yürütmeyi durdurdu. Bu kararla beraber ihraç kararı da ortadan kalkmış oldu” dedi.

TORUNLARIMIN YÜZÜNE BAKAMIYORDUM
Hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle adının kavgacı, şiddet yanlısı gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydeden CHP’li Bilal Duran; “Hakkımda yaratılan asılsız iftiralar nedeniyle çok zor günler geçirdim. Ulusal medyaya dahi malzeme haline getirdiler. Yaratılmak istenen kavgacı adam görüntüsü nedeniyle çocuklarım ve torunlarımın yüzlerine bakamaz duruma geldim. Alınan karar bütün bu üzüntülerimi bir nebze olsun hafifletmiştir. Aksi yönde bir karar çıkmış olsaydı dahi benim CHP sevdamı kimse yüreğimden söküp atamazdı. Ben beklentisiz ve çıkarsız, şahsi ikbal için değil torunlarımın ve çocuklarımın güzel bir geleceği olsun diye CHP’de mücadele ediyorum. O gün bu iftirayı atanların da kul katında olmasa da Allah katında hesap vereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı