REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Sağlık Bakanına seslendi: ‘Recep Bey sıra sende’

CHP İl Başkanı Sağlık Bakanına seslendi: ‘Recep Bey sıra sende’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, ‘çakma yolsuzluk dedektifi’ diyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, “Sağlık Bakanı Recep Bey, sıra sende. Bekle sayın bakan yakında, seçimler yapılacak, dokunulmazlıklar kalkacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 17:58

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Denizli gezisi sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerine yanıt, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç’ten geldi. Açıklamasında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan’a hitap ettiği gibi ‘Recep Bey’ diye hitap eden CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, “Sağlık Bakanı Recep Bey, Denizli’ye gelmiş, partisinin toplantısında esmiş, gürlemiş. CHP’ye ve genel başkanına atıp tutuyor. Başbakanına şirin gözükmek için ta Denizli’den çakma kabadayılık yapıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, ‘Çakma yolsuzluk dedektifi’ dediğini ve ‘Yolsuzluk edebiyatı yapıyor’ dediğini hatırlatan Gönenç, “Recep Bey, dedektifin çakma olup olmadığını, sen git eski genel başkan yardımcınız Şaban Dişli’ye bir sor. O anlatmazsa, eski genel başkan yardımcın Dengir Mir Mehmet Fırat’a sor. İ. Melih Gökçek’e sor, adaşına sor. Sakin ol sayın bakan, CHP’nin ve halkın soluğunu ensenizde hissettikçe, telaşını ve paniklemeni anlıyoruz. Ne yazık ki çiğ yiyenin karnı ağrıyor. Ama yapacak bir şey yok. Gün yaklaştı, sandık kabusu üzerinize çöktü. Bekle sayın bakan yakında, seçimler yapılacak, dokunulmazlıklar kalkacak. Bugün karnı ağrıyanlar, teker teker önce halka, sonra adalete hesap verecek” dedi.

CHP İl Başkanı Gönenç, “Mesela Sağlık Bakanı Recep Bey’e şunlar sorulacak” dedi ve sıraladı:
1-Daha bir yıl önce ‘kuş gribi ve domuz gribi hastalıkları salgındır, ölümcüldür’ deyip halkı paniğe sürüklediniz mi?
2-Bu hastalıkların hikaye olduğu sonradan anlaşıldı mı?
3-Siz Prof. unvanlı bir doktor olduğunuza göre bu hastalıkların abartıldığını anlamadınız mı?
4-Halkın parasıyla yabancı ilaç şirketlerinden 40 milyon grip aşısı aldınız mı?
5- Bu aşılara kaç milyon dolar ödediniz?
6- Elde patlayan aşılar ne oldu?
7-Domuz gribi palavrası nedeniyle devletin uğradığı zararı kim ödeyecek?
8-Başta doktor olmayan başbakan size inanmayarak kendine aşı yaptırmadı ve aşı kampanyanızı madara etti. İstifa etmeyi düşündünüz mü?
9-Aşı fiyaskosu nedeniyle çıkıp halktan özür dilediniz mi?

Gönenç, “Sağlık Bakanı Recep Bey, Başbakan Recep Bey’e öykünmüş. Kasımpaşalı edasıyla gürlüyor. Sanıyor ki CHP’ye ve genel başkanına atıp tutarak başbakanın gözüne girecek. Sayın Bakan asıl gözüne girmen gereken Türk halkı sabırla bekliyor. 8 yılda Türkiye ve halk nereden nereye geldi? Sizler nerededen nereye geldiniz? Halk yoksullaşırken sizler ve sizi destekleyenler zenginleşti mi herkes biliyor. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, sizlere de kalmaz. Bekleyin, azıcık sabredin. Önce sandık, sonra yolsuzluk soruşturmaları ve adalet!” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı