REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale Çetin Emeç’i andı

CHP Pamukkale Çetin Emeç’i andı

CHP Pamukkale İlçe Teşkilatı, 28 yıl önce suikaste kurban giden Gazeteci Çemin Emeç’i andı. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Katledilişinin 28. yılında başta Çetin Emeç olmak üzere vatandaşlarımızın demokratik bir toplumda yaşam arzusunun öncüsü olan tüm basın şehitlerimizi saygıyla, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2018 Çarşamba, 18:51

Yazdığı yazılar nedeniyle tehditler alan, şeriatçı çevrelerce hedef gösterilen Çetin Emeç, 28 yıl önce bugün bir suikastla yaşamdan koparıldı. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, suikaste kurban giden gazeteci Çetin Emeç’i anarak, “Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı ve daha niceleri gibi Çetin Emeç de basın özgürlüğünün ve haber alma hakkının bedelini kendi canıyla ödedi. Cesaretinin ve çalışmasının karşılığında yaşamını feda etti” diye konuştu.

Yapılan son açıklamalarda Çetin Emeç’in İslami Hareket Örgütü militanları tarafından öldürüldüğünü belirtildiğini anlatan Tabu, “Çetin Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı, aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi. Bu suikastte Çetin Emeç’in şoförü olan Sinan Ercan da acımasızca öldürüldü. Çetin Emeç cinayetiyle ilgili olarak yakalanan İslami Hareket Örgütü militanı Ali Şeker cinayeti Mesut, Kemal ve Arif kod adlı arkadaşlarıyla birlikte işlediklerini itiraf etti. Ancak bu isimler yakalanamadı” dedi.

Gerçek anlamda özgürlük ve demokrasinin, ancak ve ancak özgür basın ile gerçekleşeceğinin bilincinde olduğunu belirten Tabu, “Bu nedenle yurttaşların okuyan düşünen sorgulayan bireyler olmasını istemeyen karanlık çevrelerin özgürlüklerimize yönelttikleri bu hain saldırıları lanetliyoruz. Düşünce ve basın özgürlüğünün en tahkim edilmiş alanlar olması çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı