REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale seçimlerine itirazlar reddedildi

CHP Pamukkale seçimlerine itirazlar reddedildi

Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçiminde tüzükte yer alan takvime uyulmadığı iddiasıyla bazı partililer tarafından İlçe Seçim Kurulu’na itiraz edilmişti. Kurul kararını verdi, itirazları reddetti. CHP Pamukkale İlçe Kongresi onaylandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2017 Salı, 11:02

Mevcut Başkan Osman Tabu’nun tek aday olarak katıldığı CHP Pamukkale İlçe Kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilmişti. Kongrede güven tazeleyen Osman Tabu yeniden ilçe başkanlığına getirilirken, yeni yönetim de belirlenmişti.

KONGRE SONRASI İTİRAZ
Kongre sonrası bazı partililer, CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin parti tüzüğünde yer alan “Seçimler iki yılda bir yapılır” hükmüne uymadığı ve 2 yıllık süre dolmadan yapıldığı iddiasıyla Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu.

KURUL KARARINI VERDİ
CHP’nin Pamukkale İlçe Kongresi’nin iptali istemiyle yapılan itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu kararını verdi. Kurul, itirazları reddetti. İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar CHP Pamukkale İlçe Kongresi’nin de onaylanması anlamını taşıyor.

“İTİRAZLARA BİR ANLAM VEREMEDİK”
İtirazları ve İlçe Seçim Kurulu’nun kararını değerlendiren CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, seçimlerin iki yıllık süre dolmadan birkaç gün önce yapıldığı iddiasıyla yapılan itiraza bir anlam veremediklerini söyledi.

İlçe Seçim Kurulu’nun belirleyici merci olduğunu ve verdiği her karara saygılı olduklarını belirten Tabu, “Kurul itirazları değerlendirdi ve reddetti. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz konu, tek aday olarak girdiğim ve yeniden başkan olduğum seçimlere itiraz edilmiş olması. Seçimde bir rakibim ile yarışsam ve kazansam, kaybeden hukuki yararı olacağı için böyle bir itirazda haklı olabilirdi. Ancak, bu aşamada kimin bu itiraz ile hukuki bir kazanım elde edeceğini anlayamadık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı