REKLAMI GEÇ

CHP’den uyarı: “Dilekçeyle başvurup paranızı geri alın”

CHP’den uyarı: “Dilekçeyle başvurup paranızı geri alın”

Denizli Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Müjdat İlhan, 2009 yılında ilk kez su abonesi alanların ödedikleri fazla parayı, belediyeye dilekçe ile başvurarak alabileceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2010 Perşembe, 16:28

Belediye Encümeni’nden alınan karar gereği, su abonesi alanlara paralarının geri ödeneceğini belirten CHP Grup Başkan Vekili İlhan, paraların alınabilmesi için hazırladıkları matbu dilekçeleri parti binasına bıraktıklarını, isteyen herkesin dilekçeleri ücretsiz olarak alabileceğini söyledi. İlhan, “Denizli Belediyesi ilk kez su abonesi alacak konutlar için 400 lira ile 1500 lira arasında, iş yerleri için de 5 bin liraya kadar para aldı. Biz bu paranın alınmaması gerektiğini 29 Mart seçimlerinden sonraki ilk meclis toplantısında dile getirdik. Verdiğimiz önergede AKP’nin oy çokluğu nedeniyle gündeme bile alınmadı. Fazla para ödeyerek abone alan vatandaşlarımızdan, mahkemeye gidenler oldu ve kazandı. Ancak kazanılan davaya kadar su abonesi alanların paralarının da geri ödenmesi gerekiyordu. Vatandaşların bu yönde açtığı dava da belediye aleyhine sonuçlandı. Su abonesi alanlardan isteyen vatandaşımız belediyeye dilekçe ile başvurarak ödediği parasını geri alabilecek” dedi

“Encümenden karar almışlar”
AKP Grubu’nun meclis toplantısından önce alınan paraların geri ödenmesi ile ilgili olarak encümende karar aldıklarını hatırlatan İlhan, “CHP Grubu olarak biz meclise paraların ödenmesi veya su paralarından mahsup edilmesi yönünde önerge verecektik. Bizim bu çalışmamızı duyan AKP’liler encümende konuyu görüşüp paraların geri ödenmesi yönünde karar almış. Ancak belediye bizim dile getirdiğimiz zaman böyle bir karar alsa işler daha kolay olacaktı. Mahkeme de vatandaş lehine karar verince, açılan davaların paralarını, avukat masraflarını diğer masrafları ve faizleri o dava açan vatandaşlara belediye kasasından geri ödenecek. CHP Grubu olarak vatandaşlarımızın yararına mecliste başarılı bir çalışma daha yapmış olduk” dedi.

“İsteyen alabilir”
2009 yılında ilk kez su abonesi alanlardan, belediyeden parasını geri almak isteyenler için matbu dilekçe hazırladıklarını ifade eden İlhan, “Hazırladığımız matbu dilekçeleri parti binamızdan isteyen herkes ücretsiz olarak alabilir. Dilekçedeki boş yerlerin, el yazısıyla doldurulup, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Paralar geri ödenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı