REKLAMI GEÇ

CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı kim olacak?

CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı kim olacak?

CHP’li Aycan ve Yurtseven, DGC Basın Merkezi’nde gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Zeybekci Kültür Merkezi’ne yönelik ağaç kesimlerinde yaşanan tartışma ve yerel seçim çalışmalarından, CHP’nin Büyükşehir belediye başkanı adayının kim olacağına kadar birçok konu masaya yatırıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2012 Perşembe, 12:32

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’deki iki önemli kurmayı, İl Başkanı Yıldırım Aycan ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven DGC Basın Merkezi’nde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. CHP’nin 2012 yılındaki önemli çalışmalarından bahseden ve kısaca gündeme değinen Aycan ve Yurtseven’in toplantısının önemli başlıkları, gelen sorularla şekillendi.

İlk olarak konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, 7 mahalle hariç Denizli merkezinin tüm yerleşim birimlerinde yönetimler oluşturduklarını belirtirken, “2 bin 200 üyeden oluşan mahalle, kadın ve gençlik örgütüyle birlikte 2013 başlarında yerel seçim çalışması başlatıyoruz. Bu model Türkiye’ye örnek oldu. Şimdi İzmir, Adana ve Karaman’da uygulanıyor” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Aycan, modelin isminin ÜZÜM SALKIMI olduğunu ve Bülent Ecevit’e ait olduğunu ekledi. Yurtseven, kurdukları modele çok güvendiklerini dile getirirken, “Bu tarihi not edin. Büyükşehir belediyesini muhakkak kazanacağız” dedi.

Örgütlenme modeline yönelik açıklamaların ardından bir gazetecinin Ak Parti’nin Denizli’deki üye sayısının 70 binlere çıktığı iddialarını hatırlatması üzerine de yorum yapan Yurtseven, Denizli’nin üye bazında Ak Parti’nin iller sıralamasında 68. sırada yer aldığı duyumunu aldıklarını, hatta bununla ilgili olarak Denizli’nin inceleme konusu olduğunu öne sürdü.

İHALECİ FİRMALAR ÜYE YAPIYOR İDDİASI
Tüm bunlardan ötürü kent yöneticilerinin paniğe kapıldığını iddia eden Yurtseven ihaleci firmaların bile zorla AK Parti’ye üye yapıldığını öne sürdü. “Biz sağlıklı, doğal, gerçek üyelerle çalışıyoruz. Ak Parti’nin yaptığı gibi zorlamayla değil” diyen Yurtseven, “Bunu ilk kez açıklıyorum. Belediye Başkanımız Osman Zolan’a da söyledim. İhaleci firmalar çalışanlarını zorla Ak Parti’ye üye yapıyor. Mahalleleri dolaşan Ak Partililer, üye olun sorunlarınızı çözeriz diyor. Başkan bu görüşmemizin ardından ihaleci firmaların böyle bir zorlama yapamayacağını söyledi ve bize gerekli müdahalede bulunacağı sözünü verdi” dedi.

ADAY KİM OLACAK?
Bir gazetecinin CHP’nin Büyükşehir adayı için farklı partilerle ittifaka gidip gitmeyeceği sorusu üzerine İl Başkanı Aycan, “İttifak arayışları haberleri gerçeği yansıtmıyor. CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP kültüründe yetişmiş, o değerleri benimsemiş ve sonuna kadar savunacak bir isim olacak” dedi.

Konu ile ilgili olarak Yurtseven “Anketlerle sokakların nabzını tutuyoruz. Çapraz anketler yaptırarak Denizli seçmeninin nasıl bir belediye başkanı adayı istediğine yönelik nabız yokluyoruz. Bu anketler bize çok önemli veriler sağlıyor” diye konuştu.

YENİ DOĞUMLAR YÜZÜNDEN YAŞLILARI MI ÖLDÜRELİM
Aycan, Nihat Zeybekci Kültür Merkezi inşası sırasında ağaçların kesilmesi ile ilgili yaşanan tartışmalara “Biz Kültür merkezi yapıyoruz. Onlar küfür merkezi” tarzında bir açıklamayla katılan Ak Parti İl Başkanı Örki’ye de yanıt verdi.

Aycan, “Meslektaşım Örki’ye sizin huzurunuzda söz veriyorum. Bir Türkçe sözlük hediye edeceğim. Küfür ne demekmiş açsın okusun. Bizim tepkimiz ortadadır. Yineliyorum. Denizli’nin gerçekten bir kültür merkezine ihtiyacı vardır. Ama neden o saha seçilmiş, bir süre önce yıkılan binanın yerine yenisini yapmak yerine neden 80-90 yaşındaki yaklaşık 90 ağacı kesmişler, önce onu açıklasınlar. Yaptıkları doğruysa, neden gece yarısı kesiyorlar, önce buna yanıt versinler. Yerine yenileri dikiliyormuş. Ne yani yeni doğum oldu diye ihtiyarları mı öldürelim?” diye konuştu.

Yorumlar

Ömer Yurtseven   -  Bağlantı 1 Ocak 2013, 02:40

Olumsuz yorum yapanlar madem CHP’den korkunuz yok,bu panik neden?Korku paçalarınıza mı yapıştı?

irfan   -  Bağlantı 21 Aralık 2012, 10:32

chp kültüründe yetişmiş ve o degerleri bilen aday cooook…acıklayın isimleri yoooook…

ender   -  Bağlantı 20 Aralık 2012, 18:35

Ramiz okuduğun haberle yaptığın yorum siz akplilerin ne kadar kültürlü olduğunu gösterir, kültürsüz bir halka kültür merkezi değil Okullara ihtiyaç vardır, siz kültürü okullarda değil tekke zaviye ve ışık evlerinde öğrenmişsiniz.

ramiz   -  Bağlantı 20 Aralık 2012, 13:51

kedi yetişemediği ciğere mındar dermiş kedilerini böyle avutuyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı