REKLAMI GEÇ

Demirci, “Tehdit alıyorum, can güvenliğimden endişeliyim”

Demirci, “Tehdit alıyorum, can güvenliğimden endişeliyim”

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilat’nın Gerzele Mahallesi’nde gerçekleştirdiği delege seçimlerinde çıkan arbede, parti içinde yaşanan kavgaları da gün yüzüne çıkardı. Olayları değerlendiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, bunların yeni olaylar olmadığın söyledi ve ekledi: “Sürekli tehdit alıyorum. Can güvenliğimden endişeliyim. Konuyu savcılığa taşıyacağım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2017 Cuma, 15:59

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gerzele Mahallesi delege seçimlerinde kavga çıkmış, Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Ali Şaşmaz ile Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Çolak yaralanmıştı.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olay CHP içinde ciddi karmaşaya yol açtı. İl Başkanı Teoman Sancar sorumlular hakkında gereken işlemin yapılacağını açıklarken, partinin Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci de önemli açıklamalar yaptı.

Yaşananların üzücü olduğun belirten Demirci, “Biz yöneticilerin görevi seçimleri sakin ve sükunet içinde yaptırmak. Bazen iki liste çıkabiliyor. Ama önemli olan yarışmak, bunun güzelliğini yaşayabilmek, seçim bölgesinde birlikteliği sağlayabilmektir. Maalesef bazı arkadaşlarımız daha heyecanlı davranabiliyor. Daha etkin olabilmek için bu yönde davranabiliyor. Bundan sonraki süreçte CHP’nin demokrasi kültürü tavrından uzak hareket içinde bulunanlara parti içindeki disiplin mekanizması işleyecektir” dedi.

Merkezefendi’nin seçimini olduğu yerde Merkezefendi Belediye Meclis üyesinin katılmasının normal ve hatta olması gereken bir davranış olduğun belirten Demirci, “Ben diğer arkadaşımızın tutumunu anlayabilmiş değilim. Seçimi yaptıran ilçe yönetimine müdahil olup onları iterek, kakarak oradaki görev yapmalarını engelleyen tavırlar sonucunda bu olay çıkıyor. Bir taraf mağdur tabi. Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Ali Şaşmaz, Kemal Çolak mağdur bu durumda” dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM”
Yaklaşık 1 yıldır bir grubun sürekli gerek sosyal medyadan gerek telefonlarla, gerekse gördükleri yerde taciz ettiklerini ifade eden Demirci, can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi.

Demirci, “Merkezefendi ilçe başkanlığına tehditkar bir tutum içinde davranıyorlar. Bunlar siyasetin bu denli heyecanına kendilerini kaptırmışlar. Her gittiğim bölgede sürekli tehdit ve tacize uğruyorum. Can güvenliğimden endişeliyim. Bu arkadaşlarımızın partili olduğuna inanmıyorum. Dün yaşanan kavgada ben yoktum. Maalesef oraya gitmemem için bana ‘Gelme buraya, şöyle yaparız, böyle yaparız’ diye tehditler savurdular. Ben de huzuru bozmamak için gitmedim.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”
İl yönetimiyle yapacakları toplantının ardından konuyu Cumhuriyet Savcılığı’na götüreceğini belirten Demirci, “Daha önce beni tehdit ettikleri için elimde belgeler var. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Bunların şahsi saldırılarının Cumhuriyet Halk Partisi ile ölçüşemez. Hiçbir CHP’li ilçe başkanını tehdit etmez, ilçe başkanına hakaret etmez, küfür etmez” dedi.

“DARP EDİLDİM”
Yaşanan kavgada yaralanan Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Çolak, yaşananları anlattı. Yaşanan karışıklıktan ortaya çıkan bir olay olduğunu belirten Çolak, vücuduna aldığı yaraları da gösterdi.

Çolak, “Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Ali Şaşmaz beni kurtarmak isterken darp edildi. Ben kenara çekildim. Bu arada vücudumda birçok darp izi var. Tekme tokat üzerime gelince düştüm. Düşünce sırtım yere duvara geldi. Doku ezilme şeklinde omzumda, kolumda ve ayağımda ezilmeler var. Adli raporum var. Bu olaylar gereksiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı