REKLAMI GEÇ

Karaca: “Hedefimiz insan odaklı kalkınma”

Karaca: “Hedefimiz insan odaklı kalkınma”

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, hedeflerinin refah seviyesi yüksek bir toplum olduğunu belirterek, bunun CHP’nin insan odaklı temel kalkınma hamlesiyle mümkün olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 17:42

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, halkın giderek fakirleştiğini belirterek, partisinin refah seviyesini artırmaya yönelik programını anlattı. Refah seviyesi yüksek bir toplumun insan odaklı kalkınma anlayışı ile mümkün olacağını belirten Karaca, ekonomik kalkınmada yalnızca toplam geliri artırmayı değil, insani gelişmeyi de hedeflediklerini kaydetti.

Karaca, “CHP iktidarında gelir adaletsizliğine son verilecek. İşsizlik ile etkin şekilde mücadele ederek, tüm yurttaşlara iş olanağı sağlanacak. Gençlerv e kadınlar başta olmak üzere tüm yurttaşların ekonomik hayata ve üretime katılmalarına imkan sağlanacak” dedi.

BİLGİ VE TEKNOLOJİ İLE ÜRETEN VE BÜYÜYEN EKONOMİ
Sadece tüketen değil, üreten bir ekonomi modelini esas alacaklarını anlatan CHP’li Vekil Karaca, “Türkiye’nin emek yoğun bir ekonomiden, üreten ve bilgi yoğun bir ekonomiye geçmesini sağlayacağız. Doğa duyarlılığını ve enerji verimliliğini artıracak bir üretim stratejisini hayata geçireceğiz. Türkiye’yi kendi markalarını yaratan bir ileri üretim ve teknolojik gelişme üssüne dönüştüreceğiz. Teknolojik gelişmeden ve bunun sunduğu yaşam kalitesindeki artıştan toplumun tüm kesimlerinin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

İSTİHDAM SAĞLAYAN BÜYÜME MODELİ
Yoksulluk, işsizlik ve kayıt dışılıkla mücadelede, iş gücünün niteliğinin yükseltilmesi ve düşük ücret sorunlarının çözülmesinde devletin düzenleyici ve denetleyici rolünden etkin bir şekilde yararlanacaklarını dile getiren Karaca, “Büyüme stratejisini; üretim, gelir dağılımı, sosyal kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında tasarlayacak ve uygulayacağız. Yeni teknoloji alanlarının yanı sıra, geleneksel üretim sektörlerinde katma değeri yüksek ürün ve faaliyetleri geliştireceğiz. Yerel yatırımlarla ve doğrudan yabancı yatırımlarla, üretim kapasitelerinin artırılmasını sağlayacağız. Dışa açık, ama finansal dalgalanmalara karşı dayanıklı, yatırım odaklı bir istihdam ve büyüme stratejisi izleyeceğiz. Devletin istihdam ve rekabet alanında kolaylaştırıcı ve destekleyici olmasını sağlayacağız. Özel sektörün faaliyet göstermediği alanlarda, bölgesel gelişmişlik ve gelir farklılıklarının giderilmesi için kamuyu öncü konuma getireceğiz. Kamu yatırımlarında etkinliği, saydamlığı ve kurumlar arasındaki eşgüdümü sağlayacak reformları gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı