REKLAMI GEÇ

MHP’de görevden almalara tepkiler sürüyor

MHP’de görevden almalara tepkiler sürüyor

MHP Genel Merkezi tarafından Denizli il ve ilçe teşkilatlarının tamamının görevden alınması ve partinin geçici süre kapatılmasına tepkiler sürüyor. MHP Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün anti demokratik olarak nitelendirdiği kararı kabul etmelerini mümkün olmadığın ve Yasin Öztürk’ün arkasında olduklarını açıklarken, benzer bir değerlendirme de Honaz İlçe Teşkilatı’ndan geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2016 Pazartesi, 12:21

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’nin Denizli Teşkilatlarını kapatmasının yankıları sürüyor.
Genel Merkez tarafından görevden alınan MHP Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Genel Merkezin anti demokratik uygulamasını kabul etmediklerini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Akgün, “Milliyetçi Hareket Partisi Pamukkale İlçe Teşkilatı olarak, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Kamuoyunun ve camiamızın sesini dinleyerek, ülkücü iradenin güvenini tekrar sağlanması amacı ile parti kurultayının toplanması gerektiği iradesini beyan ettik. Kurultayın toplanması için çağrıda bulunan 549 genel merkez delegesinin de fikrini resmi yoldan beyan etmesi bizi düşüncelerimizde haklı çıkarmıştır” dedi.

YASİN ÖZTÜRK’ÜN ARKASINDAYIZ
Yasin Öztürk’ün arkasında olduklarını belirten Akgün, “Buna rağmen Genel Merkezimizin olağan üstü kurultayı toplamamak adına her türlü anti demokratik girişimlerini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Yasin Öztürk’ün arkasındayız. Amacımız Ülkücü iradenin tekrar güven tazelemesidir. Verdiğimiz kararın arkasındayız. Başkanlık, Yönetim Kurulu Üyeliği, Ülkücülüğün önünde zavallı bir sıfattır. Başkanlık, yönetim kurulu üyeliğini yaşatmak uğruna, Ülkücülüğümüzü öldürmekten Allah’a sığınırız” diye konuştu.

BİR TEPKİ DE HONAZ TEŞKİLATINDAN
MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan teşkilatlardan biri de Honaz. MHP Honaz İlçe Başkanı Sezgin Arıkan, yaşanan sürece ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

MHP Honaz İlçe Başkanlığı olarak değişimden yana tavırlarını, parti kurultayının toplanması izin 545 üst kurul delegesiyle birlikte ortaya koyduklarını belirten Arıkan, “Genel merkezimiz tabanın sesini dinlemek yerine, değişim isteyenlere mahkeme kapısını göstermesi, ülkücü iradenin yok sayılması anlamına gelmektedir. Bizler kongre ile geldi. Bizi seçen delege ve üyelerimiz değişim istemektedir ve tabanın sesine kulak vermeyen genel merkezimize tepkilidir” dedi.

İl ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasını demokrasi ve parti adına uygun bulmadıklarını belirten Arıkan, “Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik günlerde MHP’nin kongreler ile seçilmiş teşkilatlarının kapatılması ve yerine atama yapılarak parti teşkilatlarının zayıflatılmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. MHP’nin ayağa kalkması ve iktidara yürümesi için tüzük kurultayımızın toplanması yönünde imza vermiş olmanın vicdani huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı