REKLAMI GEÇ

MHP’de 4 aday yarıştı, kazanan Öztürk oldu

MHP’de 4 aday yarıştı, kazanan Öztürk oldu

MHP Denizli İl Kongresi yapıldı. Kongreye üç gün kala adaylığını açıklayan Yasin Öztürk, diğer rakiplerini geride bırakarak MHP’nin yeni il başkanı oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2015 Pazar, 17:35

MHP’liler, kongre öncesi gövde gösterisi yaptı. MHP Genel Başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Tuğrul Türkeş, il başkanı adayları ve partililer, mehter takımı eşliğinde Delikliçınar Meydanı’ndan kongrenin yapıldığı Merkez Spor Salonu’na kadar yürüdü.

4 ADAY YARIŞTI
Merkez Spor Salonu’nda yapılan MHP İl Kongresi’nde Ferudun Ünal, Öztürk Taştan, Mehmet Baylan ve Yasin Öztürk, il başkanlığına aday oldular.

TÜRKEŞ DİVAN BAŞKANI
Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, divan katipliklerini Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ve Merkezefendi Belediyesi Grup Başkan Vekili Leman Kalkan yaptı.

BİRLİK MESAJI
İl Başkanı Ferudun Ünal, kongrenin açılış konuşmasında, “Bu kongre, MHP’nin iktidar kongresi olacaktır. Seçimin galibi kim olursa olsun, 7 Haziran genel seçimlerine birlik ve beraberlik içinde iktidarlık için çalışacağız” dedi. Ünal, konuşmasının ardından diğer il başkan adayları Öztürk Taştan, Yasin Öztürk ve Mehmet Baylan’ı kürsüye çağırarak partilileri birlikte selamladılar.

“TÜRKİYE’DE YÖNETİLEMEME SORUNU VAR”
Kongrenin divan başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Bugün işsizlik oranı yüzde 10’lara ulaşmıştır. Bu en önemli sorunumuzdur. Bu sorunumuz çözülmüş gibi parlamenter sistem mi?  Başkanlık sistemi mi tartışması yapılıyor. Türkiye’nin yönetim sorunu yoktur. Türkiye’nin yönetilememe sorunu vardır” dedi.

İPİ YASİN ÖZTÜRK GÖĞÜSLEDİ
Konuşmaların ve gündemdeki maddelerin konuşulmasının ardından seçimlere geçildi. 601 delegeden 555’inin oy kullandığı kongrede, adaylığını üç gün önce açıklayan Yasin Öztürk 224 oy alarak, MHP’nin yeni il başkanı oldu. Diğer adaylar Öztürk Taştan 172, Ferudun Ünal 110 ve Mehmet Baylan 49 oy aldı.

YÖNETİM KURULU
Yasin Öztürk Başkanlığındaki MHP il yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ali Semerci, Gülay Özcan, Hamdi Cin, Ayhan Çetin, Süleyman Sırrı Kaya, Davut Pak, Alaattin Başızık, Mehmet Karakaşoğlu, Zafer Konanç, Muhammet Savaşçı, Ümüt Karabulut, Akın Olgaç, Osman Sivri, Gülcan Gözütok, Burak Alptuğ Karatepe, Fethi Uygun, Fikret Uzkuç, Oğuz Ekici,  Ercan Acıbiber, Süleyman Semerci, Ali Küçükçal, Ali Çelik, Ayşen Ertürk Peyiş ve Memduh Kıymaz.

DİSİPLİN KURULU
Disiplin kurulunda Murat Bozbeyoğlu, Akif Yıldırım, Musa İz, Ali Gözütok, Yaşar Çınar, Tayfur Arslan ve Zafer Turun görev aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı