REKLAMI GEÇ

Ankara’da siyaset Denizli’siz konuşulmuyor

Ankara’da siyaset Denizli’siz konuşulmuyor

Recep Tayyip Erdoğan sonrası kurulacak yeni kabine ve eylülde yapılacak olağanüstü CHP kurultayı, Ankara gündeminin ilk maddesi olurken, her iki cephede de Denizli ismi öne çıkıyor. Kulislerde en çok konuşulan ise, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kabinede yer alıp almayacağı ve Adnan Keskin’in CHP Kurultayı’nda nasıl bir tutum izleyeceği.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2014 Çarşamba, 13:53

Başkent, 27 Ağustos’ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi ile 5-6 Eylül’de toplanacak CHP Olağanüstü Kurultayı’na odaklandı. Kulislerde, AK Parti Kongresi ve sonrasında gerçekleşecek kabine değişikliğinde hangi bakanların koltuğunu koruyacağı, hangi isimlerin değişeceği sorularına yanıt aranıyor.

BAKAN ZEYBEKCİ KALACAK MI?
AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan seçileceğine, Erdoğan’ın yemin edip göreve başlamasıyla da başbakanlığa atanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Merak edilen Davutoğlu’nun nasıl bir kabine oluşturacağı.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeri garanti olanların başında geldiği ifade edilirken, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yapılan kabine değişikliğinde Bakanlar Kurulu’na Ekonomi Bakanı olarak giren Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin aynı görevde kalıp kalmayacağı henüz bilinmiyor. AK Parti kulisleri, Erdoğan’a yakın bir isim olan Zeybekci’nin görevine devam etmesinin sürpriz sayılmayacağını ifade ediyor.

KESKİN, DENİZLİ’DE SİPERE YATMIŞ GİBİ
Bir önceki kurultayda en çok oyu alarak Parti Meclisi’ne giren, ardından CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen, ancak Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 30 Mart yerel seçim başarısızlığının faturasını kestiği isimlerden birisi olan Adnan Keskin, Ankara’da CHP kulisleri kaynarken Denizli’de olmayı yeğledi.

Denizli’de olmasını “Genel merkezdeki görevim sırasında fazla gelememiştim” diye açıklayan Keskin’in bu sözleri, CHP’liler arasında “Gerçek başka. Ankara’dan bilerek uzaklaştı. Sessiz kalıp gelişmeleri izliyor. Kim, kiminle gördükten sonra tavrını netleştirecek” şeklinde yorumlandı.

Bu arada, Mustafa Sarıgül’ün “Ben, önümüzdeki sürecin Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Kendisi şu anda CHP’nin birleştirici gücüdür” açıklamasının Keskin’in, kurultayla ilgi tavrının netleşmesini sağlayabileceği konuşuluyor.

AK PARTİ’YE YÜKLENDİ
Kurultay sessizliğini koruyan Keskin, sosyal medya üzerinden AK Parti’ye yüklendi. Twitter hesabından Güneydoğu’daki olaylarla ilgili paylaşımda bulunan Keskin, “Siyasal iktidarın aymazlığı, sorumsuzluğu ve umursamaz tavırları bu üzücü neticeleri doğurmuştur malesef. Çözüm süreci nedir, içeriğinde ne var ve kime kimlere neyin sözü verildi? Bunların cevabını biz iktidardan alamadık hala. İçeriğini bilmediğimiz neye destek verelim? İşte görüyoruz çözüm(süzlük)sürecini” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı