REKLAMI GEÇ

Baro’dan tepki

Baro’dan tepki

Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın, AKP’nin temelle kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne açtığı davadan sonraki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, Yalçınkaya’ya karşı linç girişimi başlatıldığını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2008 Salı, 01:00

AKP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında yapılan açıklamalara, Denizli Barosu tepki gösterdi. Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, Yalçınkaya’ya karşı linç girişimi başlatıldığını ileri sürdü. Demir, “Bir kısım medya, kuruluş ve siyasal iktidar, Başsavcı Yalçınkaya’ya karşı linç ve açılan davayı etkileme kampanyası başlatmıştır. Yapılan açıklamalar, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesini ihlal boyutuna ulaşmıştır. Herkes hukuka saygı duymalıdır. Adalet ve Kalınma Partisi’nin eylem ve söylemleri; Anayasamızda yer alan laiklik ilkesini etkisizleştirme yolunda odak olduğu şüphesi, kuşkusunu yaratıyor mu? Yaratmıyor mu? Herkes elini vicdanına koysun, bu soruya cevap versin. Eğer kuşku ve şüphe varsa, bu konunun yargılama ile ele alınmasından niye korkuluyor? Yargıtay Başsavcısını garabetle suçlayıp, ayetle cevap vermek, ölümü ima etmek, ne demek oluyor” dedi.

Demir, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, uzun süredir eğitim, türban gibi konularda; toplumsal gerginliğe, kutuplaşmaya, hukuki tartışmalara ve sorunlara yol açacak açıklama ve eylemlerde bulunmakta, yargı ile tartışmakta, aşağılayıcı söylemlerde bulunduğunu ifade etti. Demir, “Aldığı oy oranı ne olursa olsun, herkes hukuka uygun davranmalıdır. Hukuka uygun davranılmadığı şüphesi, kuşkusu varsa konu yargılamayı gerektirir. AKP de bu süreci yaşayacaktır. Bu nedenle gerginlik yaratmanın ekonomiye, ülkeye, demokrasimize ve Cumhuriyet’e hiçbir yararı yoktur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı